IOS sound problems since iOS 9.2

Get help using Construct 2

Post » Fri Jan 15, 2016 4:16 pm

@Ashley, iOS 9.3 does not fix that. I already tested this.
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Sat Jan 16, 2016 6:34 am

Ashley wrote:I think this is a bug in iOS itself. I'm not sure there's anything we can do except hope Apple fix it in the next iOS update. I've not been able to easily reproduce this, but iOS 9.3 public beta is out - perhaps you could see if that's fixed it?



Was there a different audio issue in ios 9.2 or is there only one issue because i see you in this thread, Ashley: http://www.html5gamedevs.com/topic/17326-ios-9-webaudio-issues/ and the related bug https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=149367 is marked as resolved.

I also see that you mentioned this is worked around in this post https://www.scirra.com/forum/notice-ios-9-breaks-all-audio-playback_t161387 I don't think it matters but i am using r219 beta

so i am guessing this is a different issue?
B
5
Posts: 32
Reputation: 289

Post » Sat Jan 16, 2016 12:17 pm

Those threads refer to a different issue with iOS 9.0 that should already be resolved. I think there is a new issue with iOS 9.2. I am struggling to adequately investigate this though since I cannot reproduce it and there doesn't seem to be a good minimal example .capx that can reliably cause the issue every time. I would report the issue to Apple myself if I could narrow it down to that.
Scirra Founder
B
382
S
223
G
86
Posts: 23,991
Reputation: 189,739

Post » Sat Jan 16, 2016 4:50 pm

Ashley wrote:Those threads refer to a different issue with iOS 9.0 that should already be resolved. I think there is a new issue with iOS 9.2. I am struggling to adequately investigate this though since I cannot reproduce it and there doesn't seem to be a good minimal example .capx that can reliably cause the issue every time. I would report the issue to Apple myself if I could narrow it down to that.


thanks, i will spend some time to get a solid repro
B
5
Posts: 32
Reputation: 289

Post » Sat Jan 16, 2016 8:47 pm

here is my observation: after this problem happens in my app installed on iphone, the same game plays just fine in remote preview on the same device. Aren't they supposed to run on the same version?

anyway here is repro:
1. download http://1drv.ms/1Zs4pYu , open in c2 and export via cordova
2. create intel xdk project
start a new project / import your html5 code base / point to export folder / leave all as default: (source=(empty), use cordova plugin = no (setting it to yes makes no difference), game project = no).
change ios app name and provide provision file and build
3. install on iphone (i use iphone 6 with ios 9.2)
4. start it and touch the button, you will start hearing sound
5. after a few seconds, kill the app (not suspend but kill it)
6. re-start the app
7. touch the button again and now hear distorted sound
8. restart iphone and start the app to hear correct sound again
* adding https://github.com/SidneyS/cordova-plugin-nativeaudio as suggested on some other forum didn't help.

I tested the repro step 3 times.
I am curious if my xdk setting is wrong like am i supposed to say 'use ordova
B
5
Posts: 32
Reputation: 289

Post » Thu Jan 21, 2016 3:06 am

@Ashley did you have a chance to look at this?
B
5
Posts: 32
Reputation: 289

Post » Thu Jan 21, 2016 9:51 am

I tried this repro on the iPad Air, iPad Air 2, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6+, iPhone 6s+. All devices got iOS 9.2 or 9.3. The sound ist distorted on all devices. :?
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Thu Jan 21, 2016 11:43 am

Can you post it to the Bugs forum following all the guidelines and including the repro steps in full? It will eventually get lost here in the "How do I" forum.
Scirra Founder
B
382
S
223
G
86
Posts: 23,991
Reputation: 189,739

Post » Thu Jan 21, 2016 1:53 pm

@kimtaein1 Can you take care of that? Otherwise, I'll do it if I may use your repro.
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Fri Jan 22, 2016 1:34 am

B
5
Posts: 32
Reputation: 289

PreviousNext

Return to How do I....?