iPad mini and Cocoonjs issues

Get help using Construct 2

Post » Tue Aug 27, 2013 11:16 am

Hey Guys!

I am developing a tower defense in Touch devices/ipad mini.

I have a big problem in graphics and running in cocoonjs
i set my resolution 2048x1536 to my ipad mini and file size is almost 42mb
(too big)
when i run into the cocoojs it always crashing._.
why is that?:(
Help...

Thanks!
B
9
S
2
Posts: 82
Reputation: 914

Post » Tue Aug 27, 2013 11:23 am

Have you tried closing other apps to see if it's a memory issue? And have you successfully played other apps on your iPad Mini using cocoonjs?
B
9
S
3
G
1
Posts: 53
Reputation: 1,296

Post » Tue Aug 27, 2013 11:28 am

@galacticfan

I have never tried closing other apps to see if its a memory issue
where can you see it?

but i have a file that unfinished file it works to my ipad mini.
same setting 2048x1536 and almost 32mb.

help pls...



B
9
S
2
Posts: 82
Reputation: 914

Post » Tue Aug 27, 2013 11:32 am

In the more recent models of the ipad mini, there is multitasking and if you push the home button twice, all the apps running should be displayed along the bottom. You can then hold you finger on one of the apps in the bottom tab and an 'X' should appear next to it, clicking that 'X' will close the app and free up memory.

Have you been able to use any other apps through cocoonjs?
B
9
S
3
G
1
Posts: 53
Reputation: 1,296

Post » Tue Aug 27, 2013 11:38 am

@galacticfan

Yeah, i always check that, it is the same thing always crashing...
i dont know the error. i feel the fps?im not pretty sure

What kind app do you mean?
i only run my games in cocoonjs...
games only*

B
9
S
2
Posts: 82
Reputation: 914

Post » Tue Aug 27, 2013 11:52 am

What sort of fps does it read before it crashes? Also, could you upload a .capx version of your game for anyone willing to help, to look at :)

Have you been able to run any other games that you made, inside of cocoonjs?
B
9
S
3
G
1
Posts: 53
Reputation: 1,296

Post » Tue Aug 27, 2013 12:04 pm

@galacticfan


Yeah, i tried to test/run the previous version of my game and it worked.
but the problem is that the latest game that i created crashed.

Thanks in advance.
B
9
S
2
Posts: 82
Reputation: 914

Post » Tue Aug 27, 2013 12:13 pm

Sounds like a memory problem then. Also, looking on the apple website: http://www.apple.com/uk/ipad-mini/specs/ the resolution seems to be only 1024x768 so try turning the resolution down.
B
9
S
3
G
1
Posts: 53
Reputation: 1,296

Post » Tue Aug 27, 2013 12:17 pm

@galacticfan

So do i have to start all over again?because if i change the resolution from 2048x1536 to 1024x768 all my sprites will also change...

B
9
S
2
Posts: 82
Reputation: 914

Post » Tue Aug 27, 2013 12:31 pm

You could be sneaky and scale them all down but then, hmm, it's a tricky one, hope you haven't done too much already!
B
9
S
3
G
1
Posts: 53
Reputation: 1,296

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests