Is Construct ready for a major game?

New releases and general discussions.

Post » Tue Jun 15, 2010 4:17 am

[quote:2oiv1pib]You know, Ash, maybe it would help a bit more if you guys got some extra help on the C2 project, at least to fill in for Dave. I imagine some people here would be glad to help out with the code... Providing that they know how to code in C++, of course. XD I'm learning C++ right now myself but nowhere near good enough to help out, so...[/quote:2oiv1pib]

couldn't agree more, for 2 people making such a huge project is a bit difficult, so if you could get some others to help then the development would be definitely speed up.
B
9
S
3
G
3
Posts: 366
Reputation: 2,301

Post » Tue Jun 15, 2010 8:43 am

A curiosity:
After finishing God of War (for PS2) you can view monsters that was not implemented, and there are some explanations, they say that one of the monsters was designed to appear in many quantities but it causes slowdown, and it was not implemented because of that.
GoW is one of the best seller games of all time on PS2 and his team had this kind of problem, so i think its nearly impossible to have a engine with no limitations, its just a matter of knowing his limitations and trying to avoid problems.
I think its a good idea to make a thread about things an user have to avoid on making in construct, one of these things is making a layout with 4500+ events and 20000 x 20000 pixels. (sorry but i couldt resist XD)


[quote:2rnlgakd]couldn't agree more, for 2 people making such a huge project is a bit difficult, so if you could get some others to help then the development would be definitely speed up.[/quote:2rnlgakd]
I think coding in a large group that has no direct contact is a very difficult task, maybe making in 2 people may be slow but can be more efficient.
B
22
S
7
G
5
Posts: 90
Reputation: 3,430

Post » Fri Jun 18, 2010 8:22 pm

Is it not at all possible to fix the argument crash bug by just not reloading the sprites that exist in your game when you open the expression editor? To compensate, there could be a dropdown in the expression editor that, when clicked, will only then load all those icons down there. For the most part I remember the names of all my objects anyway, the sprites at the bottom of the expresson editor window just serve as reminders.
B
5
S
2
G
3
Posts: 234
Reputation: 1,818

Previous

Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests