IS it normal to have CPU around 90% only with 3 objects?

Get help using Construct 2

Post » Fri Nov 04, 2016 11:00 am

hi good morning, a quick question for some one more expert, any one knows if its normal to have that high cpu just with 3 statics objects on the screen??

I have one text object to show the fps, cpu etc... on the screen
i have one object with plataform behaivor
and i have one object with solid behaivor

i get cpu: 89% usage on iphone 4 and iphone 6

Im testing over Wifi, but if i remove the plataform behaivor cpu drops to stable 2% in both iphones, and my question is this normal?
this is the capx: https://www.dropbox.com/s/9fk4eopu0nh8s3b/test.capx?dl=0

thank you very much in advance
B
39
S
22
G
78
Posts: 291
Reputation: 43,198

Post » Fri Nov 04, 2016 12:55 pm

I tested it on a couple of Android devices and an iPad 2, and the CPU never went much over 20% for me, so no, that's not normal!
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,441
Reputation: 194,681

Post » Fri Nov 04, 2016 2:03 pm

I could not put more than 8 physical objects in an iPhone 4 because I was down unplayable 10 fps...
B
13
S
2
Posts: 297
Reputation: 1,717

Post » Fri Nov 04, 2016 7:12 pm

Ashley wrote:I tested it on a couple of Android devices and an iPad 2, and the CPU never went much over 20% for me, so no, that's not normal!


thanks @Ashley for checking it out, what can I do to fix this? were can it be the fault? can I do anything to resolve this? do you have any advice on what to do to solve this??
Also this only happens with plataform behaivor but if I remove plataform behaivor and I add just 8 directions behaivor it never goes ober 5% cpu


I add some pictures from my iphone 6 with plataform behaivor :
https://www.dropbox.com/s/byv7wwrllvzmaec/tiger2.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/fbem2laj01i6gz6/IMG_0049.PNG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/3osgv2s9c0byhq9/IMG_0046.PNG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/0kxh4nzji9o8j2d/IMG_0047.PNG?dl=0


and this is with 8 direction behaivor:
https://www.dropbox.com/s/uetfge7h4a5noji/IMG_1526.PNG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/scs5cnkkpavpm2p/IMG_1527.PNG?dl=0
B
39
S
22
G
78
Posts: 291
Reputation: 43,198

Post » Mon Nov 07, 2016 1:33 am

Any one can clarify me this please, looks a bit scary to do a plataform game for mobile with this info, is there any other alternative? thanks in advance
B
39
S
22
G
78
Posts: 291
Reputation: 43,198


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: 25games, BreadCrowns, dand, mageekm, oosyrag and 27 guests