Is it possible to make a text box?

Get help using Construct 2

Post » Wed May 16, 2012 9:55 pm

Ok, I was wondering if you could make a text box so that it was in the center(or top of the screen)

Also so that your character wouldn't be able to move until you pushed space.

Hopefully that makes sence xD
B
3
Posts: 8
Reputation: 416

Post » Wed May 16, 2012 10:08 pm

"Also so that your character wouldn't be able to move until you pushed space."

Well, it doesn't make sense to me...


Did you mean text box can be pushed by a character?Joannesalfa2012-05-16 22:09:11
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Wed May 16, 2012 11:42 pm

No like when you open a chest on a RPG game and you cant move.

sorry by the way xP
B
3
Posts: 8
Reputation: 416

Post » Thu May 17, 2012 5:38 am

Yes, it's possible using game state, it's a global variable, when you open a chest by pressing a key, then game state changes to dialog state may cause players, enemies, time, etc. are stopped except dialog text with typewriting effect. Then the last dialog, press key again changes from dialog state to game state, it continues the game.
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Thu May 17, 2012 1:32 pm

Awseome! Thank you so much!
May I ask one more question?
Can I change the text box style into something fancier?
B
3
Posts: 8
Reputation: 416


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Khamsou, nedzad and 17 guests