Is Overlapping (advanced) acting up

For questions about using Classic.

Post » Fri Feb 26, 2010 6:05 am

So I'm making this procedural terrain animation thing (a lot simpler than it sounds) and I've run into a problem. It works fine unless you remove blocks, and it doesn't seem to change the face back. It's hard to explain, just look at the .cap

http://filesmelt.com/dl/dgtest.cap
B
1
G
2
Posts: 2
Reputation: 629

Post » Fri Feb 26, 2010 6:59 am

There is an fx called outline that will draw a border around the objects for you.
If you were to apply the fx to the layer it would automatically do what your trying.
That is if the border sprites have no other use.
Image Image
B
161
S
48
G
91
Posts: 7,359
Reputation: 67,273

Post » Fri Feb 26, 2010 8:05 am

But it won't let you change the color :(
B
1
G
2
Posts: 2
Reputation: 629

Post » Fri Feb 26, 2010 8:18 am

[quote="Rushz0rz":gzfu65zr]But it won't let you change the color :([/quote:gzfu65zr]
look for this line in outline.fx

[code:gzfu65zr]if (left.a != 0 || right.a != 0 || top.a != 0 || bottom.a != 0) {
return float4(1,1,1,1);[/code:gzfu65zr]

replace the first three values of float4(1,1,1,1) with your choice as a percentage. They represent the r, g, and b values (the last one is the alpha value). if you are used to working with values 0-255, devide by 255.
Image
B
23
S
8
G
10
Posts: 1,820
Reputation: 8,242


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests