is there an easy way of repeating the playerbox between layo

Get help using Construct 2

Post » Thu Sep 10, 2015 9:36 am

At present I have to bring the sprite and playerbox and attack box and camerabox into each layout and then resize and place boxes. Is there a way to have this happen automatically when I bring in the player box? I tried using containers but it didn't work.

Also is there a way to copy a whole layer to a new layout?
B
7
S
1
Posts: 29
Reputation: 514

Post » Thu Sep 10, 2015 9:41 am

Have you tried making the player/playerbox-object global?
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Thu Sep 10, 2015 9:52 am

no... I'm guessing that's an easy fix? time to have a play with that.
B
7
S
1
Posts: 29
Reputation: 514

Post » Thu Sep 10, 2015 10:00 am

Could be the fix you want, if I understand the problem correctly..

You could also have all the events/actions concerning the scaling/pinning/movement etcetera of the player in a seperate event sheet and include it in the event sheet of every layout to have the events do it instead..

But offcourse I could be way off on what the issue is..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Thu Sep 10, 2015 10:04 am

that was certainly part of it, thank you. now I just need to see what is going on with the placement of those objects... But I think I can figure that out.
B
7
S
1
Posts: 29
Reputation: 514

Post » Thu Sep 10, 2015 10:30 pm

Well that was a part of it, sadly it clashed with other elements of my events sheet and caused a bit of a meltdown.... well I think it was that.


I also added some other things like health and ammo refills and something broke. When the player dies he disappears and will not reappear when layout restarts. Just when I thought I had the core code nailed. Sigh. Ah well I will tackle it tomorrow. I know it will be one thing that is causing the elementsame to clash.
B
7
S
1
Posts: 29
Reputation: 514


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: 99Instances2Go, Allardje, R0J0hound, Rudi55, Vinterstille and 1 guest