Issue with 2 layouts using one event sheet. heeellllllp

Get help using Construct 2

Post » Sun Jun 15, 2014 8:43 am

Okay so Im working on a 2d mario galaxy style platformer. I finished the first level, everything works perfect. I created a second layout, which is using the event sheet from layout one because not too much technical stuff is different, I dont know optimizationaly if this is a good idea or a bad idea, Im still a n00b.

Im using invisible circles that changes the angle of gravity on the planet that way you can walk around it, works perfectly in both layouts.
The issue is my screen rotations. the screen rotates in order to follow the player.
Im using the code: System>Every Tick> System> Set layer 1 angle to anglelerp(LayerAngle(1),Player.Angle, dt * 2) degrees

The second layout, using layer 1 as the layer to rotate, does not rotate like it does in layout 1. Oddly the planet moves in a giant circle like the player is riding a unicycle lol.
Im new to construct, and that might have sounded confusing, sorry if it did. I also cannot upload the capx due to using the WiiU plug in. But here is a video of the working level 1. https://www.youtube.com/watch?v=Twrg4CGowKo
Does anyone know why it wont work on the second level? And how I can avoid this later on? Thanks!
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799

Post » Sun Jun 15, 2014 9:38 am

@p0tayters

On layout 2 have you included event sheet 1.

iGamersBox sent me these images when i was trying it. Hopefully this will help.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
28
S
6
G
2
Posts: 86
Reputation: 3,267

Post » Sun Jun 15, 2014 9:44 am

Gweely wrote:@p0tayters

On layout 2 have you included event sheet 1.

iGamersBox sent me these images when i was trying it. Hopefully this will help.


I did, I even just now went in a created a whole new event sheet and recoded it all just to see. In the video I posted (dont know if you watched it or not) the planets are not moving when the player walks, thats layout one. In layout 2, when you walk the planets are physically moving in a circle, like they're rotating around some non-existent object. It has me baffled.

Thanks for the input though!
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799

Post » Sun Jun 15, 2014 9:48 am

http://youtu.be/VwxLT-wKN2s

Thats what its doing, see how the planet is moving rather than staying stationary? I have no idea why its doing it now.
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799

Post » Sun Jun 15, 2014 9:54 am

you may need to post a capx of your project so we can see whats happening
B
28
S
6
G
2
Posts: 86
Reputation: 3,267

Post » Sun Jun 15, 2014 9:55 am

Not allowed to post capx, Nintendo NDA and all that.
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799

Post » Sun Jun 15, 2014 9:55 am

Thats whats making this all the much harder for me lol. I dont know construct2 very well, learning as I go, and Im working with the nintendo stuff.
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799

Post » Sun Jun 15, 2014 9:58 am

I can post this though. Its the code that changes the gravity and the one line that rotates the screen. Thats all there is to it.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799

Post » Sun Jun 15, 2014 10:31 am

Fixed it! The difference between the 2 layouts were the size, the planets were rotating awkwardly due to the scroll to behavior not having enough room to follow the character around.
B
12
S
2
Posts: 57
Reputation: 799


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Felipiwi and 20 guests