Issue with sprite on export

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue May 28, 2013 1:55 pm

Since I added some animations to a character sprite in my current project, it looks all weird (like badly resized/blurred) when I export the project, while it still looks normally crisp on preview. Here's a comparison:



When I delete the additional animations, it looks like intended again. Readd them and it messes up. Also I can't seem to reproduce a similar result in a new project.

The sprite itself isn't used at its original resolution, but is a bit resized to be smaller.

Exporting as simple HTML5 website using the latest stable C2 release. I checked the exported png sprite-sheet and it appears to be proper. I'm a little puzzled right now.
B
22
S
6
G
10
Posts: 1,033
Reputation: 7,510

Post » Tue May 28, 2013 7:31 pm

Perhaps it hasn't something to do with the png compression when you export the project? I'm not sure what else might cause something like that to happen.
B
21
S
8
G
5
Posts: 89
Reputation: 6,017

Post » Tue May 28, 2013 8:02 pm

[QUOTE=rabidsheep]Perhaps it hasn't something to do with the png compression when you export the project? I'm not sure what else might cause something like that to happen.[/QUOTE]

Yes, that's what I suspected when I checked the exported png sprite-sheet. The image itself appears to be fine though, no quality loss.

However I noticed that the whole frames of the sprite are now in one image, when before with fewer animations it was 3 separate images and the issue didn't occur.

So maybe C2 is messing up the rendering of my resized sprites somehow when every frame is in one image. Seems like some sort of bug to me, but as I mentioned I wasnt able to reproduce it so far.

EDIT: Nevermind, I was able to reproduce it in a new capx file, posted as a bug report.PixelRebirth2013-05-28 20:30:43
B
22
S
6
G
10
Posts: 1,033
Reputation: 7,510

Post » Tue May 28, 2013 8:49 pm

I've been having this problem too when I export in NodeWebkit, it didn't look blurry when I ran it through preview, but thought it was something I was doing wrong and have been looking into it. Seems to go away if I increase the size of the window when it's exported though.
B
51
S
20
G
10
Posts: 571
Reputation: 9,819


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests