I've had a big slowdown in FPS since the start of January

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Feb 20, 2014 2:28 am

Loaded up a (physics) project today that I last loaded back around the start of January, and it is much slower. Major frame rate drop. Then for the heck of it I through together a platform game with 1 obstacle and 2 collectibles, a platform, a player and 3 background objects. I'm getting about 7 FPS on chrome with WebGL on. If I turn it off WebGL, things are somewhat back to normal, about 50 FPS. I'm running XP, latest chrome, latest drivers for my Nvidia card, Pentium 4, 3.2 GHZ single core. I tried both aps in Firefox and both run slightly better than in Chrome, but not much better, not acceptably better anyway.

The more I think about this, the more I'm sure it's something to do with my PC, and not Construct2 itself. Any suggestions?
B
38
S
5
G
8
Posts: 67
Reputation: 6,057

Post » Thu Feb 20, 2014 3:11 am

Chrome 32 and node webkit currently have a performance problem, chrome/chromium 33 fixes it.
Moderator
B
95
S
34
G
33
Posts: 3,007
Reputation: 27,876

Post » Thu Feb 20, 2014 5:54 am

Chrome stable is still on version 32, but beta 33 just came out about a week ago. I upgraded and it's been working fine for me (tho, I didn't have any problems with 32).

https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/beta.html

Has a new javascript engine overhaul that runs some compilation on a separate thread. This really helps eliminate jittering and 'jank' in my project(that's why i upgraded).
B
44
S
10
G
10
Posts: 1,106
Reputation: 9,202

Post » Thu Feb 20, 2014 8:03 am

now I understand why my latest app works better on mobile with CocoonJS than on my Chrome :)
B
18
S
7
G
1
Posts: 783
Reputation: 4,247

Post » Sat Feb 22, 2014 3:29 am

Things seem pretty much back to normal with Chrome 33, thank you Arima and TiAm.
B
38
S
5
G
8
Posts: 67
Reputation: 6,057


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests