Javascript error, Something to do with the audio

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Dec 28, 2013 9:57 am

Link to .capx

Steps to reproduce:
1. Run Layout
2. Walk left using left arrow

Observed result:
Game crashes and this error appears:

"Javascript error!
TypeError: this.gainNode is null
http://localhost:50000/Audio_plugin.js, line 1432 (col undefined)

This is either a bug in Construct 2 or a problem in a third party plugin or behavior - please report it to the developer!"

I have no 3rd party plug-ins.

Expected result:
The music should change/sound effects should play.


Browsers affected:
Chrome: Yes, but none of the sound effects play.
Firefox: Yes, it crashes when new audio should play.
Internet Explorer: Yes, No music plays.

Operating system & service pack:
Windows 7: Service pack 1

Construct 2 version:
Beta Release r155. The previous version had none of these issues.Jakten2013-12-28 09:59:26
B
5
Posts: 29
Reputation: 758

Post » Mon Dec 30, 2013 7:29 pm

It doesn't work in Chrome because you're playing that music as a positioned sound, and the rest of the project appears to use ordinary playback rather than positioned sounds, so that looks like a mistake. (You need to set the listener object etc. before positioned sounds will play correctly.) If you switch it to an ordinary play action it works fine.

The error when running with Firefox was a bug; should be fixed in the next build, but it still won't play at a position due to a workaround we have to use to get around a Firefox bug.

IE doesn't play because you don't have .m4a versions of your music tracks.
Scirra Founder
B
403
S
238
G
89
Posts: 24,654
Reputation: 196,145


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests