Jump animation not working

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Mar 30, 2016 1:05 pm

1 - I create event -> is jumping set animation to "jump".
2 - The jump animation have 4 frames.
3 - but when I jump the frame does not leave the 0, the animation is just static.
4 - I've done several tests, with loops and no loops, speed and others but not work.
:cry:

My english is very bad, sorry for this.
Hi I am Samuel :)

My google play
B
42
S
10
G
1
Posts: 126
Reputation: 3,278

Post » Wed Mar 30, 2016 2:05 pm

Try using the "On jump" event instead of "Is jumping". The latter will be true while you are jumping, so the animation will start over and over again.
B
135
S
33
G
17
Posts: 1,557
Reputation: 20,717

Post » Wed Mar 30, 2016 2:29 pm

I 've used " on jump" , but did not work , using on jump the animation is not called .
Hi I am Samuel :)

My google play
B
42
S
10
G
1
Posts: 126
Reputation: 3,278

Post » Wed Mar 30, 2016 4:19 pm

Can you share you capx with me (or a simplified version), so I can take a look at it?
B
135
S
33
G
17
Posts: 1,557
Reputation: 20,717

Post » Wed Mar 30, 2016 4:36 pm

I'm at work now. I'll send when at home. But have a problem, my project language is PT BR. It is my first project :D. Thanks for your help.
Hi I am Samuel :)

My google play
B
42
S
10
G
1
Posts: 126
Reputation: 3,278

Post » Wed Mar 30, 2016 7:55 pm

I do not have permission to send private message.

Image

Image

Image
Hi I am Samuel :)

My google play
B
42
S
10
G
1
Posts: 126
Reputation: 3,278

Post » Wed Mar 30, 2016 9:48 pm

Each tick you are setting the jump animation to play from the beginning.... Which means a reset to frame zero each tick, and thus an apparent lack of playing the animation. You need to add a 'trigger once' or use another trigger event to set the animation change only once. As you have it, the same problem will be apparent for the fall animation as well.
A big fan of JavaScript.
B
74
S
20
G
69
Posts: 2,212
Reputation: 43,846

Post » Wed Mar 30, 2016 10:14 pm

Colludium wrote:Each tick you are setting the jump animation to play from the beginning.... Which means a reset to frame zero each tick, and thus an apparent lack of playing the animation. You need to add a 'trigger once' or use another trigger event to set the animation change only once. As you have it, the same problem will be apparent for the fall animation as well.


Work *----*

Image

Thank you so much.
thanks glerikud too.
Hi I am Samuel :)

My google play
B
42
S
10
G
1
Posts: 126
Reputation: 3,278

Post » Thu Mar 31, 2016 6:30 am

@Colludium was faster :) Happy developing @martdsam .
B
135
S
33
G
17
Posts: 1,557
Reputation: 20,717


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: goodboy69, The Mnk and 27 guests