Jump bug

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Aug 19, 2016 9:54 pm

Message: marclaugt can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Problem Description
We cannot Jump if left arrow and down arrow are together down but it 's working if right arrow and down arrow are together down.

Attach a Capx
https://mon-partage.fr/f/1amUi5IL/

Description of Capx
I made this CapX just for the bug, so it's simply a Hero that can move on a platform.

Steps to Reproduce Bug
Press Down arrow
Press Left arrow
Press Up arrow

Observed Result
it doesn't jump.

Expected Result
it should jump when we press Up arrow.

Affected Browsers
Chrome : Yes
FireFox : Yes
Internet Explorer: Yes

Operating System and Service Pack
Windows 10

Construct 2 Version ID
Release r233
B
6
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Fri Aug 19, 2016 11:25 pm

It seems to work. I used chrome and everything is fine i can jump with left and down arrow pressed.
B
4
S
1
Posts: 2
Reputation: 304

Post » Sat Aug 20, 2016 7:18 am

This is probably another case of what is called Keyboard Ghosting and is just a limitation in some keyboards and nothing to do with C2.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,555
Reputation: 60,454

Post » Sat Aug 20, 2016 1:15 pm

Ok thank you.
B
6
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Sat Aug 20, 2016 1:27 pm

I know this might not be helpful but why don't you use the "W A S D" keys instead?
The most of us are already used to those keys for default movement keys in their video games. ;)
ImageImageImage
B
69
S
24
G
78
Posts: 695
Reputation: 45,332

Post » Sat Aug 20, 2016 1:32 pm

W A S D is totaly unconviened for Azerty users.
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Sat Aug 20, 2016 1:35 pm

Yes we have a problem with foreign keyboards ...
B
6
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Sat Aug 20, 2016 1:49 pm

99Instances2Go wrote:W A S D is totaly unconviened for Azerty users.
marclaugt wrote:Yes we have a problem with foreign keyboards ...

Indeed but I didn't want to suggest a custom keybinds menu, since that would include a fair amount of work.
It's an option though and learning to create such a menu will surely help you with any of your future projects.
ImageImageImage
B
69
S
24
G
78
Posts: 695
Reputation: 45,332

Post » Sat Aug 20, 2016 2:10 pm

Yes a custom keybinds menu is a solution. But if it's just my keyboard which has a problem because of Keyboard Ghosting, then this is not very serious.
B
6
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Sat Aug 20, 2016 2:41 pm

TheRealDannyyy wrote:
99Instances2Go wrote:W A S D is totaly unconviened for Azerty users.
marclaugt wrote:Yes we have a problem with foreign keyboards ...

Indeed but I didn't want to suggest a custom keybinds menu, since that would include a fair amount of work.
It's an option though and learning to create such a menu will surely help you with any of your future projects.


Sure. Here is a simple example. I did my exercises.

99Instances2Go wrote:Do you have a game to go with it ?

https://
drive.google.com/open?id=0B1SSuCVV8v74SnBseHRpUXRfSEU
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests