Jump from Idle

Get help using Construct 2

Post » Fri Feb 01, 2013 2:38 pm

Hello All.

Just starting playing with construct so following tutorials. I have run into a snag with the platform tutorial in regards to playing the jump from idle animation. Probably I just missed something Ashley was stating in tutorial... I have two animations:

1. jump from running
2. jump from idle

However, even though I think I set the event logic right, my jump from running animation plays in both scenarios (whether the player is running or idle).

Here is a snap shot of my event sheet:



Any help would be appreciate and sorry if this question was already posted but could not find it in forum.

THANKS!!

-Morgan
B
9
S
2
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,574

Post » Fri Feb 01, 2013 3:20 pm

Helping you would be a lot easier if you would send the Capx or a link to play the game so we know what jumping is like. We can also check out the characters animations, maybe you spelled "jumpFromIdle" or "jumpFromRun" wrong. I don't see anything wrong at the spot so unfortunatly I can't help you.
B
11
S
2
G
4
Posts: 78
Reputation: 3,292

Post » Fri Feb 01, 2013 5:03 pm

Thanks for quick response superwifibattler

Oops meant to include that capx.

here you go:

CAPX FILE
B
9
S
2
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,574

Post » Fri Feb 01, 2013 10:00 pm

Nice animations by the way :) Also the link is kind of broken. You missed out the ":" after "http". I found that the "jumpFromRun" animation is kind of useless. The animations looks really, really good anyways. Did you create them yourself? They're awesome.
B
11
S
2
G
4
Posts: 78
Reputation: 3,292

Post » Sat Feb 02, 2013 2:25 am

Thanks for the feedback super. FYI:

Character is from BlenderSwap. I just animated him and changed up the textures to suite my style.
B
9
S
2
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,574

Post » Sat Feb 02, 2013 9:52 am

Ok so not able to get this working yet. I think I might be able to sort this out another way, but since sub-events are a powerful aspect of C2 I am going to continue to work this issue out. Here is an updated link to my current capx:

CAPX
B
9
S
2
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,574

Post » Sat Feb 02, 2013 4:58 pm

When I try to open the CAPX file I get an error :'(
I would suggest that you just remove the "jumpFromRun" animation. It's easier that way.
B
11
S
2
G
4
Posts: 78
Reputation: 3,292

Post » Sat Feb 02, 2013 5:55 pm

Yeah I basically just got rid of it for now. BTW I checked out your demo game - looks good, and I like the lighting effect.
B
9
S
2
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,574

Post » Sat Feb 02, 2013 5:55 pm

I got the two jump animations to play by changing your jump event to..

> PlayerBox - on jump
      > blueMan - Is animation "idle" playing - set....
      > else
        blueMan - X (inverted) Is animation "idle" playing - set...

To test that it was working I added a piece of text that updated every tick with the animation name the blue man was doing.
I had to increase the animation speed to notice much of a difference in the animations though.

Hope that helps :)
B
5
S
1
G
1
Posts: 12
Reputation: 899

Post » Sat Feb 02, 2013 6:11 pm

Haha, thanks dude! I made my game really bad, the platformers jump function is bugged. I updated the jump but I just did'nt upload it.
Good luck with your awesome looking project. Remove your Capx now so nobody can be able to copy it and tell everyone it's theirs, it's too awesome for that.superwifibattler2013-02-02 22:34:01
B
11
S
2
G
4
Posts: 78
Reputation: 3,292

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests