Keep losing work ... but, an autosave after Run/Debug Layout

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Oct 24, 2014 7:04 am

Hi,

I keep loosing works when C2 crashes (from time to time, with some kind of resource not available message). Essentially, I am loosing the work between the time a last autosave happens and i manually save the file again.

At the same time I often Run or Debug Layouts to test what i do. Best, if there is an option to have the game saved everything i run or debug the layout. It will take a bit time to save, but then i know that i will not loose any work which is much more frustrating.

thanks,

Dan
B
8
S
4
G
1
Posts: 205
Reputation: 1,354

Post » Fri Oct 24, 2014 7:15 am

I think the fastest way would be learn to use the keyboard shortcuts.

example with you want to use debug and save
Press Ctrl + F5 Debug current layout then Ctrl + S to Save project

ps to F4 Preview project from first layout

here is a link to the manual about more shortcuts https://www.scirra.com/manual/64/keyboard-shortcuts
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Fri Oct 24, 2014 7:19 am

Thanks. I will try to get that engrained in me to always press both ... but best if C2 would just have an option to always save after launching the layout (and also after an export)
B
8
S
4
G
1
Posts: 205
Reputation: 1,354

Post » Fri Oct 24, 2014 7:33 am

volkiller730 wrote:I think the fastest way would be learn to use the keyboard shortcuts.

example with you want to use debug and save
Press Ctrl + F5 Debug current layout then Ctrl + S to Save project


Don't you mean Ctrl-S then Ctrl-F5? I also think a 'save before run' might be good.

@grossd have you got autosave set to the smallest time period? Anyway an external auto backup would be your best bet.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Fri Oct 24, 2014 7:44 am

@codah I was telling him to to start running to layout first as he said it can take a while to save. but yeah ether works
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Fri Oct 24, 2014 7:51 am

volkiller730 wrote:@codah I was telling him to to start running to layout first as he said it can take a while to save. but yeah ether works


oh ok . Because run then save won't work for me as when I run it switches to Chrome, so I'd have to switch back first. Then back again... too much work.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Fri Oct 24, 2014 8:14 am

Autobackup, etc.

Yes. I have them all set. But, the drawback of them is that they stop my work every couple of minutes. Autosave during launch would be more convenient
B
8
S
4
G
1
Posts: 205
Reputation: 1,354

Post » Fri Oct 24, 2014 10:22 am

grossd wrote:Autobackup, etc.

Yes. I have them all set. But, the drawback of them is that they stop my work every couple of minutes. Autosave during launch would be more convenient


Yea I have the same issue. I'm looking into different backup software myself, to do things silently in the background. If anyone has any suggestions..
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: AnimH01, MrQuickGame and 18 guests