Key down events with a Physics Tilemap can fail in Edge

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sun Aug 21, 2016 9:08 am

Problem Description
When an immovable Physics behaviour tilemap is in a layout 'key down' events fail in Edge

Attach a Capx
https://1drv.ms/u/s!AnzkE7yFwDAQgehlNrznFaMQqZNP9A

Description of Capx
Play and this capx displays a text message about whether the W key is held down or not. There are also some tiles of a physics behaviour tilemap in the same layout. In Edge, the keydown events are often missed.

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1: Hold W down for a few seconds and observe text
  • Step 2: release W for a few seconds and observe text
  • Step 3: repeat above (6-10 times should be sufficient)
    IMPORTANT: do not press other keys, touch the mouse or touch screen during this test as it corrects the defect.

Observed Result
In Chrome, FF, and IE, the capx behaves as expected. Edge, however, tends to miss key down/up events.

Expected Result
games in Edge to know when keys are up or down with a Physics tilemap present

Affected Browsers
  • Edge: (YES)
  • Chrome: (NO)
  • FireFox: (NO)
  • Internet Explorer: (NO)

Operating System and Service Pack
Windows 10 - note it recently installed the anniversary update

Construct 2 Version ID
The latest non-beta, I think, r233. 64bit
B
18
S
12
G
1
Posts: 45
Reputation: 2,340

Post » Wed Aug 24, 2016 1:34 pm

I can reproduce. It looks like a very weird issue: keyboard input and physics have literally nothing to do with each other, they are entirely separate in the C2 codebase. I guess this is some kind of bug with Microsoft Edge, particularly since all the other browsers work, so you should probably report it here instead: https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/platform/issues/
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,519
Reputation: 195,361

Post » Wed Aug 24, 2016 6:10 pm

Ok, thanks, I figured as much. I'm a bit of a computer ignoramus, but will try to report as an edge bug.
B
18
S
12
G
1
Posts: 45
Reputation: 2,340

Post » Sun Aug 28, 2016 8:25 pm

B
67
S
37
G
13
Posts: 241
Reputation: 12,760

Post » Thu Dec 01, 2016 5:13 am

I am having the same issue in edge as well as a released app. I originally noticed it after the windows anniversary release but I also updated to the latest version of Construct 2 239 at about the same time.

I just tested an older version of my app in both edge and ie. It has the problem in edge but not ie. So it is most lkely due to the anniversary windows release.
B
7
S
2
Posts: 11
Reputation: 547


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests