Keycode string for spacebar is blank.

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Jun 27, 2013 7:42 pm

Instead of "Space" or "Spacebar" it's " ". I take it this was intentional but unless you add brackets players might think it's a bug.Tokinsom2013-06-27 19:44:28
Image
B
238
S
28
G
13
Posts: 1,787
Reputation: 18,485

Post » Thu Jun 27, 2013 7:51 pm

As a temporary remplacement, you can check if the text is " ", then remplace it by "Spacebar" using the replace(src, find, rep)system expression, but I agree, that is annoying for displaying keys
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
48
S
20
G
18
Posts: 2,111
Reputation: 16,771

Post » Thu Jun 27, 2013 11:24 pm

That's because "scpaebar" " " doesn't require a special code to catch. unlike the Carriage Return wich doesn't have a definable text output; the space bar does; a " " space.

So it really doesn't need it. Though I understand that it can be an oversight. it's overall pretty small and would require an exception on input. it would add more code where it's not needed. Though it's pretty tiny amount.
B
90
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 15,013

Post » Fri Jun 28, 2013 2:24 am

Yeah I've already made an event to change it to "Space" I just wanted to make sure this was intentional ^^;
Image
B
238
S
28
G
13
Posts: 1,787
Reputation: 18,485


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Juninho Pedone, repkino and 8 guests