Layout in layout?

For questions about using Classic.

Post » Thu Feb 12, 2009 1:40 am

Is there a way to get another layout to show up when one layer is active?

Like say i design one layout to be a sort of popup with options and when the first layer clicks a button this layout appears?
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Thu Feb 12, 2009 2:14 am

Wouldn't the layout object (under OTHER category when inserting an object) do this? I'm not sure as I only spotted it yesterday but didn't play around with it or anything.
B
15
S
5
G
7
Posts: 877
Reputation: 5,650

Post » Thu Feb 12, 2009 2:19 am

Awesome thanks i need to get my eyes checked lol.
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Thu Feb 12, 2009 2:52 am

haha no problemo. Let me know if it works as it'll be very useful if it does.
B
15
S
5
G
7
Posts: 877
Reputation: 5,650

Post » Thu Feb 12, 2009 12:59 pm

Works ok from what i can see :)
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Thu Feb 12, 2009 1:17 pm

Nice one. Going to experiment later then. Going to need to knwo how to do popup menus and the like at some point anyway ;)
B
15
S
5
G
7
Posts: 877
Reputation: 5,650

Post » Mon Feb 16, 2009 11:55 am

I'm not sure how you would pass information used in one to the other though hmm?
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Post » Mon Feb 16, 2009 4:23 pm

Globals don't work? Or are they just per layout then? hmm

What about creating a new event sheet with variables that'll store the info you're trying to pass and including that sheet in both layouts' events. Then just update in one layout and read the info in the other. I'm pretty sure there's a better way... not even sure if that would work but logically... it should ;) Might be a pain if you have craploads of variables you need passing from one to the other..
B
15
S
5
G
7
Posts: 877
Reputation: 5,650

Post » Mon Feb 16, 2009 5:04 pm

Global variables would work for passing information between layouts. They're accessible between all layouts.
Moderator
B
98
S
37
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,817

Post » Mon Feb 16, 2009 9:33 pm

[quote="procrastinator":32rigu6m]Globals don't work? Or are they just per layout then? hmm

What about creating a new event sheet with variables that'll store the info you're trying to pass and including that sheet in both layouts' events. Then just update in one layout and read the info in the other. I'm pretty sure there's a better way... not even sure if that would work but logically... it should ;) Might be a pain if you have craploads of variables you need passing from one to the other..[/quote:32rigu6m]

That could work quite well i reckon.
Global variables are useful but what if i want to share more than just a few variables, would be easier to share an event sheet, didn't think of that :D
B
3
S
2
G
5
Posts: 301
Reputation: 2,302

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests