Layout restarts

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Feb 09, 2013 2:09 pm

Link to .capx file (required!):
https://www.dropbox.com/s/ixvmbfqgf1ymz13/bug.capx


I get the following errors on my default browser (Chrome).

https://www.dropbox.com/s/k6887mcus6enp24/construct%20error2.jpg?m
https://www.dropbox.com/s/pr74g22huztllav/construct%20error.jpg

Steps to reproduce:
1. Run the game
2. Press Start
3. Press anywhere on the screen to move the character

Observed result:

The current layout restarts itself abruptly. Sometimes it goes to another layout (The first layout) in the middle of the game.


Expected result:
The game is supposed to run until the user decides to quit or go to the main menu.

Browsers affected:
Chrome: yes
Firefox: yes
Internet Explorer: I get the message saying "This browser does not appear to support HTML5. Try upgrading your browser to the latest version."

Operating system & service pack:
Tested on multiple desktops and laptops running Windows 7. Also tested on Android devices.
Construct 2 version:
R118 and R114.
    
B
7
S
2
G
3
Posts: 12
Reputation: 2,586

Post » Sat Feb 09, 2013 3:28 pm

You need to add some debugging to your system. I added some ChromeConsole (plugin) logging and found your main problem. Making your menu buttons invisible does not disable them. What is happening is the player is randomly hitting invisible buttons, activating them, and causing you to jump to the various layouts.

Using your current scheme, tidy up the Groups and active/deactivate the groups based on the menus being visible/active or not.

If you correct this, I'm guessing the crashes won't appear. I suspect they are related to the excessive layout switching, that shouldn't be occurring anyway.

blackhornet2013-02-09 17:00:17
ImageImageImage
B
67
S
19
G
123
Posts: 3,209
Reputation: 73,905

Post » Sat Feb 09, 2013 8:03 pm

Thankyou for replying!We understand the problems now but uhmm...our game is designed for android phones. Will the chrome plug in still work or is there an alternative way?
B
7
S
2
G
3
Posts: 12
Reputation: 2,586

Post » Sat Feb 09, 2013 9:49 pm

You can always remove the object at the last minute, and it will remove all of the references. You can debug other ways too, this is just the easiest that I've found so far. Many of my games had a Debug layer with a Text object that I would print data to. ChromeConsole is much simpler and better (and hidden).
ImageImageImage
B
67
S
19
G
123
Posts: 3,209
Reputation: 73,905

Post » Sun Feb 10, 2013 1:43 am

Thankyou I've managed to disable the buttons through the use of the activation/deactivation of groups
B
7
S
2
G
3
Posts: 12
Reputation: 2,586

Post » Mon Feb 11, 2013 6:52 pm

I can't reproduce the error messages in your original post. But closing since your events seem to restart the level constantly due to a mistake.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests