Layout shows all objects as white

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Apr 03, 2012 9:17 pm

The problem I am having is that no matter what I do, the layout editor shows all the existing game objects as white squares. The game will still run correctly and the background/sprites etc all render as they should in the browser, but the editor just shows everything as white.

I followed the tutorial here: http://www.scirra.com/tutorials/37/beginners-guide-to-construct-2 and was able to get the same game to work (mostly), but I had to pretty much work blind as white objects on a white background are only accessible through the 'Objects' window, or by remembering where I put them.

I also tried loading a bunch of the different sample projects, and like the game I created by following the tutorial, all the objects render correctly in the browser (Chrome 18.0.1025.142 for what it's worth) but do not appear in the editor.

I was originally working with R85, but I later switched to R84, just to see if it would help. Both builds have the same problem.
B
4
Posts: 4
Reputation: 388

Post » Wed Apr 04, 2012 9:31 am

New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Wed Apr 04, 2012 3:13 pm

Embarrassingly this was the answer. I had read that outdated drivers could be the issue, but when I tried to automatically update my drivers through the Windows XP device manager, I was told that there were no suitable updates for my graphics drivers.

It turns out that this just meant there were no updates that windows LIKED. I was able to manually install the newer driver, but I had to override a warning about possible compatibility issues before the install could proceed. Everything is working fine now.

I hope my mistake can save someone else some time. MANUALLY update your drivers! Windows will lie to you!
B
4
Posts: 4
Reputation: 388


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests