Leave Effects settings intact, but disable them?

Get help using Construct 2

Post » Mon Dec 28, 2015 3:51 am

I cant seem to hide or disable for the moment some of the effecs that I am testing out. Is this possible? Or do we have to delete an effect?
Also I cant seem to find an opacity slider for some of the colour correction effects. Am I missing something or is it just not there?

It would be a shame if I have to write down the values of the effects and delete them when I dont need them during the moment.
Brick by brick, stone by stone.
B
56
S
25
G
18
Posts: 273
Reputation: 13,363

Post » Mon Dec 28, 2015 2:16 pm

I was thinking of something different than using layout code to disable an effect, sort of an icon which allows this.
Brick by brick, stone by stone.
B
56
S
25
G
18
Posts: 273
Reputation: 13,363

Post » Tue Dec 29, 2015 12:40 am

There are many ways of disabling events. Toggle disables, On start of layout (event disable), Group disabled and others like sprite behavior on start disables. Depends on what you are trying to do. As to where to disable the feature.
B
29
S
13
G
10
Posts: 355
Reputation: 8,317

Post » Tue Dec 29, 2015 1:48 am

Carbincopy wrote:There are many ways of disabling events. Toggle disables, On start of layout (event disable), Group disabled and others like sprite behavior on start disables. Depends on what you are trying to do. As to where to disable the feature.


Like I said in the previous post I was looking for something other than disabling using event sheet, rather a temporary hide option like with layers, but one that could affect the effect once in runtime. Less work than going in and looking for code or clicking on a few lines to add code into event sheets. Maybe Im a bit fussy, its just that I got used to temporary disabling different options in this manner, which is more intuitive.

Oh well.
Brick by brick, stone by stone.
B
56
S
25
G
18
Posts: 273
Reputation: 13,363


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000 and 24 guests