Level page help

Get help using Construct 2

Post » Mon Jun 25, 2012 6:06 pm

I know how to make a level page but, what I want to do is when you finish level 1 you then unlock level 2 on the level page and so on.

I saw the "level page" tutorial manual but I didn't understand anything, I rather have a .capx file so I can understand better.

Thank you for helping
B
9
G
1
Posts: 41
Reputation: 1,259

Post » Mon Jun 25, 2012 6:22 pm

B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Mon Jun 25, 2012 6:43 pm

@zsangerous yeah that's the one I read and didn't understand it
B
9
G
1
Posts: 41
Reputation: 1,259

Post » Mon Jun 25, 2012 7:01 pm

there is a capx on the rar folder o.o you can download it .
when you preview the capx you can enter a level and you can see 3 stars if you click on anyone you will get (1 stars [global variable]) and when you click win that mean you won and when you click finish level this mean you lose in that level.. hope you understood it ^^

so if you wanna make a game change the way to get stars like if player kill 3 enemy add 1 to stars and so on... and you can change the win by changing the condition when mouse clicked on win button to for example player collision to door and so on...
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Mon Jun 25, 2012 7:16 pm

@zsangerous OMG I didn't see the rar folder before, I'm starting to understand it better now, thanks
B
9
G
1
Posts: 41
Reputation: 1,259

Post » Mon Jun 25, 2012 7:51 pm

your welcome ^^ by the way even that capx is hard to understand but its OK :P
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Mon Jun 25, 2012 7:57 pm

@zsangerous yeah I can understand your capx but I don't understand why you put "max" on one of the varibles, nevertheless I find arays still complex and I managed to make the level page without using arays :D
B
9
G
1
Posts: 41
Reputation: 1,259

Post » Mon Jun 25, 2012 8:03 pm

array is the best way to do it just copy paste if you couldn't understand hehe :P about the "max" it used to take the highest value to store it in the level so if for example i played level1 and got 3 stars then i re-played level1 and got 1 star ill get 3stars so in this way there will be no bug ^^
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Mon Jun 25, 2012 8:04 pm

Ah okay, I was going to just copy and paste but deep down I just want to do everything my self so I know that I learned it.
B
9
G
1
Posts: 41
Reputation: 1,259


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: SpartCrafter and 27 guests