Like money? RIM is practically throwing it at you!

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Jan 21, 2013 9:32 pm

@ArcadEd: Thanks a bunch! Just loading up the latest OS and will give it a look.
B
4
S
1
Posts: 79
Reputation: 808

Post » Mon Jan 21, 2013 11:49 pm

Glad I could help. I'm really impressed with the converting to BB10 from construct. In fact I'm writing up a GUI to go through the entire process (without he need to remember all that command line) for the future. That way I can just plug in the info like title, version, and click GO.

I am curious though, none of my games seemed to have sound in the simulator. Is that a simulator thing, or is sound currently not working in the conversion?
B
94
S
29
G
11
Posts: 1,545
Reputation: 20,993

Post » Tue Jan 22, 2013 2:06 am

@ArcadEd: The sound should generally work, it's just that licensing legality doesn't allow us to distribute codecs with the simulator. WAV and some MP3 audio will occasionally work, but it's a bit of a shot in the dark at times.

And that tool would be great. Once the WebGL rendering issue is squashed, I plan to put up a porting guide for Construct 2 devs (sort of a formal writeup of the posts in this thread.) If you get a GUI solution going, I'd be happy to link to it as well. The ultimate goal is a C2 plugin but a few steps at a time :-)


I'll also put this offer out to the community. On Feb. 5th/6th I'm going to be in Amsterdam for BlackBerry 10 Jam Europe. I'm presenting a session on various frameworks and will be highlighting Construct 2 in that talk as well. If any developers here want their converted BB10 app showcased on stage with a little blurb about the author, fire me an email to eoros@rim.com. I'll likely only be able to show off 2 or 3, but thought it might be some cool exposure.
B
4
S
1
Posts: 79
Reputation: 808

Post » Tue Jan 22, 2013 6:23 pm

@ArcadEd: I can't reproduce the issue with the sample you provided. To be sure I was using the WebGL renderer, I added a textbox as outlined by @Kyatric:
http://www.scirra.com/forum/blackberry-10-and-construct-2_topic60201_post371919.html#371919

I loaded this up onto my Dev Alpha B running the latest OS (newer than the current public release) and am seeing this:
https://www.dropbox.com/s/x87e15xyxnxse8y/IMG_00000072.png

I've attached my modified CAPX (the only changes are the text box and enabling WebGL) here:
https://www.dropbox.com/s/j53llppjzn84dii/bb-test.capx

Finally, here's the BAR file I'm testing with (fully signed, so you can load it on as-is):
https://www.dropbox.com/s/iuvsvc2g9lr542l/c2gl.bar

It would be great if you could give that BAR a shot. If it breaks on your OS, we're likely looking at an OS implementation issue that's been fixed. If it works, it may be the tools used to package the app (though I am just using the most recent public tools.)


If there are any other "black screen when WebGL is ON" samples out there that people would like to share, fire me the CAPX to eoros@rim.com. The more samples we have the more certain we can be :-)
B
4
S
1
Posts: 79
Reputation: 808

Post » Tue Jan 22, 2013 7:26 pm

@WaterlooErik That's great news, maybe I can shoot you a bar of one of the games I submitted with webgl on and see if they work for you. I using the vmware simulator to test the games with, fyi.

I will test out the bar you posted and see if it works. If it doesn't, it must be the simulator. If so, is there a way to get that updated?

My GUI app is about done, just need to add one more thing.
B
94
S
29
G
11
Posts: 1,545
Reputation: 20,993

Post » Tue Jan 22, 2013 7:37 pm

@WaterlooErik Tested out the BAR you linked and I get the same issue. So it must be the vmware simulator. Hopefully it gets updated soon, it's the only way I have to test bb10 :).
B
94
S
29
G
11
Posts: 1,545
Reputation: 20,993

Post » Tue Jan 22, 2013 9:49 pm

@ArcadEd: By all means, fire the BAR(s) to eoros@rim.com and I'll test them on physical hardware.

I'll double check my testing on the current simulator. If it's an issue there, I'll log a bug report against it to hopefully be addressed in the next release.
B
4
S
1
Posts: 79
Reputation: 808

Post » Sun Jan 27, 2013 1:00 pm

My application got refused because they say the application icon appears as a question mark. But I reviewed all the submission process steps and in no place there is mentioned a way to setup the icon, only the store icon.

Here is the message: "Please fix the following issue and resubmit your application as a new release.
After installing your application on the BlackBerry Dev Alpha, we notice the application icon appears as a question mark. If you are using our Eclipse plug-in, please check your BlackBerry_App_Descriptor.xml file and ensure you are specifying your custom application icon correctly. If you still require assistance, please post in our App World Development support forums here: http://supportforums.blackberry.com/t5/BlackBerry-App-World-Development/bd-p/appworld_dev. "



How can I set it while exporting the game with Construct?

EDIT: I think I solved it. I added to config.xml:
<icon src="icon-150.png" /> (and of course the file icon-150.png)

And submitted the new app. Let's hope for an approval.alfred2013-01-27 13:38:31
B
7
Posts: 11
Reputation: 932

Post » Mon Jan 28, 2013 7:09 pm

Apologies for that, I missed it in my initial post. You are correct that it is an element in the config.xml. I've updated it with a link to this documentation:
https://developer.blackberry.com/html5/documentation/icon_element_834676_11.html

I'll also ensure that the documentation that goes up on the official website has that included.
B
4
S
1
Posts: 79
Reputation: 808

Post » Wed Feb 06, 2013 3:41 pm

No problem, Erik, it was easy to find :)

Anyway my game hasn't been approved yet.
B
7
Posts: 11
Reputation: 932

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: armaldio, bilgekaan, Clintonpacheco, Davioware, saiyadjin and 1 guest