[Linux] problems with particles

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Oct 26, 2013 12:23 am

Link to .capx file (required!):
Capx: https://dl.dropboxusercontent.com/u/40173010/LinuxFS_Part.capx

Everything is perfectly fine in Windows 8/7.
But when trying to run the project on Ubuntu 13.10, all particles of the game are not performed correctly, I created a completely new project (the capx above), and the same error happens.

From what I observed, does not happen any performance problem, drop fps, anything, everything is fine, but the particles are presented with problems, sometimes larger and without the correct images.

I put two screenshots below which shows what happens.

note: sorry my english :D

Steps to reproduce:
1. Create any particles in the project
2. And try to run the project in Ubuntu 13:10

UBUNUTU TERMINAL LOG
./newproject
[3019:1025/180455:INFO:gpu_info_collector_x11.cc(80)] NVCtrl extension does not exist.
[3019:1025/180455:INFO:CONSOLE(9)] "Viewport target-densitydpi is not supported.", source: file:///tmp/.org.chromium.Chromium.inNgEo/index.html (9)
ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.

Observed result:
Runing on Ubuntu 13.04
http://i.imgur.com/MHxHDGs.png

Expected result:
Runing Windows 8
http://i.imgur.com/Jm8vbY7.png

Affected:
Node Webkit

Operating system & service pack:
Ubuntu 13.04

Construct 2 version:
148RafaelHp2013-10-26 00:26:54
B
8
S
3
G
1
Posts: 9
Reputation: 988

Post » Sun Oct 27, 2013 2:44 pm

Are you sure this is not a problem with the graphics driver on Ubuntu? Linux graphics drivers can be especially problematic, and if it works on all other systems, that would suggest Construct 2's code is correct.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,433
Reputation: 194,635

Post » Mon Oct 28, 2013 3:10 am

@Ashley It's funny, but I ran the executable version of the Windows in Ubuntu 13.10 using Wine 1.4, and particles work perfectly.
But the specific version of the Node for Linux, works with some problems :D

I also tried using the latest version of node-webkit-v0.8.0-rc1-linux-ia32, but the same problem happens.
B
8
S
3
G
1
Posts: 9
Reputation: 988

Post » Mon Oct 28, 2013 9:02 am

Sounds exactly like a graphics card driver rather than a C2 bug, so closing.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,433
Reputation: 194,635


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 7 guests