ListBox not moving correctly

For questions about using Classic.

Post » Fri Feb 10, 2012 6:14 pm

I have been working on a new menu screen for a small game I've been working on.

At first it all appeared to be working, but after I played a game (on a different layout) then came back to the main menu layout the Listbox was not moved correctly.



This shows what the menu looks like when you first run all, on the left side. On the right side is the listbox that is shown after returning from the other layout.

The menu itself is working correctly, you can toggle the different submenu spaces open and closed, and it hides correctly. It seems like the ListBox isn't being moved when the layout starts after changing. Here is the events for Start of layout:



The text boxes, and List box are being moved off of the screen when the layout starts, and the rest of the layer is hidden. But when you change back to the main menu layout the List Box is not being moved off screen (but all of the edit boxes are)

The open options menu:
B
6
G
1
Posts: 23
Reputation: 921

Post » Sun Feb 12, 2012 6:42 am

I made a new cap that just shows the problem.

http://allaroundgames.net/crap/listboxbug.cap

I also tried to make it move with another object, using the always action. But when returning from the second layout it would still be in the starting position.

To solve it for now I moved the listbox outside of the layout for its starting position. I had wanted to keep everything the same for the edit boxes and listbox but it ends up making no difference.
B
6
G
1
Posts: 23
Reputation: 921

Post » Sun Feb 12, 2012 8:56 am

I experienced something similar with buttons. I you destroy them and create them again (works at least in the same tick), they will be created at their last positions, no matter what position values you pass to the creation action.

I will try to browse cvs, maybe I find something, but I'm not very good at bugfinding. So for now, those workarounds are the only solutions, I'm afraid.
Image
B
23
S
8
G
10
Posts: 1,820
Reputation: 8,242


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests