Loader layout stuck on first run

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Feb 25, 2015 6:56 pm

Hi. I noticed that my loader layout is stuck and shows "downloading update" when you open it for the first time or after clearing your cache. If you hit F5 after a while it continues and shows the main menu without the "downloading update" message again. Is the first run triggering the "downloading update" condition? But why does it seem to be stuck forever? If a "real" update is downloaded it restarts after a moment (Refresh). Does anyone else have this problem?

Here is my code from the loader layout, maybe something is broken there?
Image
B
51
S
15
G
5
Posts: 681
Reputation: 8,399

Post » Thu Feb 26, 2015 12:24 pm

https://www.scirra.com/tutorials/318/ho ... ng-screens

I suggest when loader layout is complete, a signal is enabled to check update. When update ok, then go to layout.
Image
B
15
S
7
Posts: 126
Reputation: 1,835

Post » Thu Feb 26, 2015 1:32 pm

Thank you for your suggestion.
I will try to change it for the next update.
B
51
S
15
G
5
Posts: 681
Reputation: 8,399

Post » Thu Feb 26, 2015 6:14 pm

Hi. I added a signal on loader layout complete but it does not seem to get triggered. o.O
I added a blank condition and "On Signal" as first action and put the part for downloading update as subevent but nothing happens.
Any suggestion how to change it so it refreshes after loading an update and contines to the next page if no update is available? I did not use signals before maybe I made a mistake.
B
51
S
15
G
5
Posts: 681
Reputation: 8,399

Post » Thu Feb 26, 2015 8:48 pm

Try this:
- On loader layout complete: Signal "[specify a tag]"
- Is downloading update: First action Wait for signal "[specify a tag]"
- Else: Go to layout "[specify a layout]"
- On update ready: Reload
Image
B
15
S
7
Posts: 126
Reputation: 1,835


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: DankP3, DMike, Exabot [Bot] and 4 guests