Loader Layout

Get help using Construct 2

Post » Mon Jan 26, 2015 7:32 am

Ok. I have read and followed this
https://www.scirra.com/tutorials/318/ho ... ng-screens

Things I did:
*Use custom layout - YES
*First Layout - Set my custom loader layout
*My custom loader layout is also ordered first in my list of layouts

I have LITERALLY only have 1 text object in my custom loader layout and it still won't show the custom loader layout.

but default C2 loader is still being shown and my custom loader is only loaded in a split second before it goes to main game layout

Same exact problem as
viewtopic.php?f=147&t=120276&p=861454&hilit=loader+layout#p861454
viewtopic.php?f=147&t=120727&p=863432&hilit=loader+layout#p863432

@saiyadjin
@grigrizljac
B
16
S
7
Posts: 301
Reputation: 2,726

Post » Mon Jan 26, 2015 7:54 am

How large is your project? i've seen people ask this and it ended up being that there project was so small so it only showed for a second and was done so it seems like it's not working but is
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Mon Jan 26, 2015 7:59 am

my capx is 21MB. I'm pretty sure it will be around 40MB at the very least when exported though.

As for loading, it said on Ashley's article (number 4) that it will still show C2's default loader until it downloads completely the custom loader.

Problem is, my custom loader is just a blank layout with a single text object. I doubt that text object is taking long to load.

My custom loader only shows when C2 loads the whole project, which defeats the very purpose of a custom loader layout.

Any ideas?
B
16
S
7
Posts: 301
Reputation: 2,726

Post » Mon Jan 26, 2015 4:53 pm

@sgn15 Are you sure you have "Preload Sounds" in Project Properties set to off, and then somewhere in code (Loader Layout) "Preload Sounds"? ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
32
S
7
G
4
Posts: 398
Reputation: 4,591

Post » Tue Jan 27, 2015 5:02 am

I just noticed my avatar changed by itself? Is that automatic based on posts or something?

@grigrizljac
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
16
S
7
Posts: 301
Reputation: 2,726

Post » Wed Aug 19, 2015 5:38 pm

Mesmo problema comigo (same problem here)
B
3
S
1
Posts: 2
Reputation: 337

Post » Thu Aug 20, 2015 9:59 am

This post is from January, and IIRC we fixed a couple of bugs since then. Make sure you're on the latest version.
Scirra Founder
B
397
S
236
G
88
Posts: 24,415
Reputation: 194,534


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ST314, Yahoo [Bot] and 31 guests