Loading bar between scenes?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Sep 30, 2015 11:02 am

Hi Guys

I've searched the forum and can't seem to find a good answer for this.

I know I can make a fake loading screen, which shows between scenes, but is there a way to have a loading bar (with progress).

When you're entering a scene with lots of new graphics, C2 seems to pause for a couple of seconds before changing scene.

This makes the game look frozen / unprofessional.

Any tips on avoiding this and /or adding a 'between scene loader'?

Would the C2 staff be able to add something like this?

Thank you in advance!
B
43
S
21
G
9
Posts: 141
Reputation: 8,926

Post » Wed Sep 30, 2015 6:12 pm

Image keep updated on my new game: Still Human
B
12
S
4
G
1
Posts: 155
Reputation: 1,483

Post » Wed Sep 30, 2015 9:22 pm

Hi thanks for the link. From my understanding tho ... this is only for the 'first load', not between scenes.

Please let me know if I'm wrong here.

thank you!
B
43
S
21
G
9
Posts: 141
Reputation: 8,926

Post » Wed Sep 30, 2015 9:55 pm

Yes it is only for the "first load". There is no way to do the loading progress bar between layouts. My tutorial might be a bit helpful https://www.scirra.com/tutorials/4832/h ... en-layouts, but no progress bar.
ImageImage
B
27
S
16
G
68
Posts: 940
Reputation: 38,589

Post » Thu Oct 01, 2015 12:04 am

Thanks again guys! I appreciate the help :)

@Ashley - If you read this by any chance, I really do think that 'between scene' loader with a progress bar, would be a worthwhile feature.

Thank you!
B
43
S
21
G
9
Posts: 141
Reputation: 8,926


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: SubtleCoder, vegapomme27 and 10 guests