Looping frames instead of all the animation.

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sat Aug 18, 2012 12:36 am

@TELLES0808

I'm not sure if this helps:
http://www.englishacorn.com/press/wp-content/uploads/2012/08/animation-1024x576.jpg

I found the box behind the sprite animation editor. From there you can add new animations and rename them. Then in the events sheet you can change between the animations. Each animation has a set of different frames. Each animation can have its own loop, loop speed etc...

Normally most people stick with the 'default' animation lable, unaware of the ability to add others.

Let me know if you need another picture.

All the best,

-AdamAndeming2012-08-18 00:37:50
B
85
S
31
G
14
Posts: 106
Reputation: 16,430

Post » Sat Aug 18, 2012 12:51 am

Thanks buddy, I already used it on the sandBOX ^^

Later I'll try to make a Tutorial of how to handle situations of animation transitions, because they are very trick.

[]'s
ImageImageImageImageImageImage
B
92
S
19
G
12
Posts: 1,190
Reputation: 18,272

Post » Mon Mar 04, 2013 9:50 am

Hi,

I have 2 different sets of animations in a sprite. How do I call the different animation in the event sheet? The default animation keeps playing and I haven't been able to find any tutorial on how to overcome this. Thanks! :)
B
9
Posts: 44
Reputation: 570

Post » Tue Mar 05, 2013 9:22 pm

after the conditional is meet, set the animation to the desired name by using the action menu.
ImageImageImageImageImageImage
B
92
S
19
G
12
Posts: 1,190
Reputation: 18,272

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests