Mac App Store

Get help using Construct 2

Post » Wed Feb 29, 2012 7:01 am

Does anyone know what is required to make an app for the mac app store? Can C2 make games for this market?
B
8
S
3
G
2
Posts: 107
Reputation: 2,219

Post » Wed Feb 29, 2012 4:09 pm

To make apps for the app store you need:
-a mac
-99$ per year
Construct2 can't create apps for apple, but you can take a look at PhoneGap or here
B
71
S
5
G
6
Posts: 8
Reputation: 5,785

Post » Wed Feb 29, 2012 4:54 pm

I understand all of that(the link is broken by the way). I'm not talking about for IOS devices. I'm talking about the new app store for macs. This is like the Chrome store, so I don't think they would use IOS apps. Maybe they do? On this store the apps run on your mac not on your phone. Here is a link Mac App Store
B
8
S
3
G
2
Posts: 107
Reputation: 2,219

Post » Wed Feb 29, 2012 5:00 pm

We don't yet support the Mac App Store - tools like PhoneGap and appMobi can package up games for mobile, but they don't support desktop yet.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Wed Feb 29, 2012 5:08 pm

Thank Ashley, Hopefuly they will soon. This is a great market for C2, because like the chrome store(unlike mobiles) heavier games like mine will run fine.

Does anyone know the format for the Mac App Store(desktop). Is it IOS? If so would an appmobi/phonegap output to say an ipad format be a temp work around?
B
8
S
3
G
2
Posts: 107
Reputation: 2,219


Post » Thu Mar 01, 2012 6:38 am

Thanks DiscoFish I will look into those links.
B
8
S
3
G
2
Posts: 107
Reputation: 2,219

Post » Thu Mar 01, 2012 7:36 am

These tutorials are exactly what I need, but they are for an older version of Xcode(4.0.1). The wording is all messed up, and I have barely used Xcode, so this is very confusing to follow. It would be awesome if someone from the C2 world wrote a better current tutorial(maybe just copy and paste theirs and then edit the old Xcode terms into the new Xcode terms). This is another great marketplace for C2 games that is easily adapted with the right tutorial.

I am assuming the version difference is what is causing the confusion, but the tutorial might also be a bit off.

example: Right-click Other Frameworks and select Add / Existing Frameworks... / Webkit.framework / Add. (this does not work)

example:On the same level as Frameworks, expand Resources by clicking the arrow icon. (there is no resources folder)

example: On the same level as Resources, expand Classes by clicking the arrow icon. (there is no Classes folder)

There's more but I stopped there, it's hard to follow when you get to far off track.
B
8
S
3
G
2
Posts: 107
Reputation: 2,219


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests