Re: MagiCam Plugin - v1.43 BETA(Updated 12/10)

Post and try out addons that are currently in development.

Post » Tue Oct 19, 2010 4:12 pm

holy shit man! this is awesome!

Approved by The Drunken Seagull
B
11
S
3
G
4
Posts: 622
Reputation: 3,186

Post » Wed Oct 20, 2010 12:13 am

Thanks again for the comments, guys! I'm glad you're enjoying it. :)

[quote="YetAnotherSuperhero":2g4da3k9]There seems to be a problem with the Motion-Zoom or Motion-Rotate. When ever I try one it stops following the object and doesn't zoom/rotate.

I have when tab pressed Zoom to 50/50 and the camera stays where it is and doesn't zoom.[/quote:2g4da3k9]
Blah, this was due to silliness on my part. Here's a new version to rectify the issue:

[size=150:2g4da3k9]MagiCam Plugin - v1.0.1b[/size:2g4da3k9]
[size=125:2g4da3k9]Download Now(with example) - 143KB[/size:2g4da3k9]

Additions/Fixes/Changes:
[FIX] - Using a camera transition while following was enabled would result in following stopping and the transition not playing.
[CHANGE] - When grid scrolling, the zoom level of the camera will clamp to a point where space outside of the current grid area is never visible. Same goes for "Bind to layout".

As usual, let me know if you find any bugs.
Moderator
B
98
S
37
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,817

Post » Wed Oct 20, 2010 3:31 pm

[quote="linkman2004":3151ksa2][CHANGE] - When grid scrolling, the zoom level of the camera will clamp to a point where space outside of the current grid area is never visible. Same goes for "Bind to layout".[/quote:3151ksa2]

Beyond awesome! :P

Wuv u ! :mrgreen:
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445

Post » Thu Oct 21, 2010 7:46 pm

I'm very impressed by your work, nicely done! :D
B
3
G
2
Posts: 67
Reputation: 809

Post » Thu Oct 21, 2010 7:53 pm

A feature that would be awesome would be if I could retrieve the X/Y SPEED of a camera.

I know I could event it out but it would streamline it alot!
Follow me on Twitter @evgLabs
B
33
S
14
G
4
Posts: 251
Reputation: 4,049

Post » Thu Oct 28, 2010 9:04 pm

This is a great plugin. I worked out how to switch through cameras (1,2,3,4,1,2... and in reverse too) with sprite buttons changing the variables.

I do get black screen first time I load the layout. The second time it is all fine. I do have two layers one is the HUD.
B
3
G
2
Posts: 14
Reputation: 703

Post » Thu Nov 04, 2010 6:15 pm

One other improvement I can see for this would be to set it up so that you can select audio channels that don't pause when you have the "Pause During Scrolling" option enabled. That way things like music or certain ambient sounds don't get halted briefly during the grid scroll switch while the rest of the game does. Would something like that be possible?

Even if it isn't, this is still an incredible plugin. Thanks!
B
58
S
20
G
7
Posts: 305
Reputation: 8,804

Post » Thu Nov 04, 2010 10:37 pm

[quote="TL22":a8ccos1w]One other improvement I can see for this would be to set it up so that you can select audio channels that don't pause when you have the "Pause During Scrolling" option enabled. That way things like music or certain ambient sounds don't get halted briefly during the grid scroll switch while the rest of the game does. Would something like that be possible?

Even if it isn't, this is still an incredible plugin. Thanks![/quote:a8ccos1w]
Thanks! :D

The sound issue isn't something I can be changed through the the MagiCam plugin, but rather something that would have to be changed in the XAudio2 plugin. However, if your game's timescale never changes from 1, you can just untick the "Timescale audio" box in the XAudio2 properties as a workaround.
Moderator
B
98
S
37
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,817

Post » Fri Nov 05, 2010 5:58 pm

[quote="linkman2004":40hi23eo]The sound issue isn't something I can be changed through the the MagiCam plugin, but rather something that would have to be changed in the XAudio2 plugin. However, if your game's timescale never changes from 1, you can just untick the "Timescale audio" box in the XAudio2 properties as a workaround.[/quote:40hi23eo]

Boy do I feel sheepish! Worked like a charm. Totally forgot about that option on XAudio completely. Thanks for the heads up, and thanks again for the plugin!
B
58
S
20
G
7
Posts: 305
Reputation: 8,804

Post » Fri Nov 05, 2010 8:39 pm

Took a little longer than it should have, but here's the newest version!

[size=150:8fpfolrw]MagiCam Plugin - v1.1b[/size:8fpfolrw]
[size=125:8fpfolrw]Download Now(with example) - 145KB[/size:8fpfolrw]

Additions/Fixes/Changes:
[ADD] - There's now a post-alignment after the post-switch pause with grid scrolling. This prevents sudden camera shifts when coming out of a grid scroll.
[FIX] - Camera would shift a few pixels upon coming out of a rightward or downward grid scroll with integer precision enabled.
[FIX] - "Moving" was misspelled as "Moveing" in the "While motion in progress" condition. :P

As always, be sure to leave feedback and let me know about any bugs! :)
Moderator
B
98
S
37
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,817

PreviousNext

Return to Work-in-progress addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests