Major problem with levels!

For questions about using Classic.

Post » Sun Jun 21, 2009 5:27 pm

The .cap has been removed, so I can't see what you're talking about. But... you shouldn't ever need to have two Keyboard & Mouse objects.

One is all you need. Just put it in the first layout and mark it "Global."

If there is some problem with doing that then could someone repost the .cap, and maybe recreate it in a bug report? I don't see anything wrong with that on my end, it's working just fine.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun Jun 21, 2009 6:13 pm

http://rapidshare.com/files/247080435/bird2.cap.html

I Think, but it was saved as tmp for some reasons and maybe I messed with it some, damn autosaves :|

anyway try using first mouseandkeyboard object in second layout. :mrgreen:
B
24
S
7
G
3
Posts: 138
Reputation: 2,795

Post » Sun Jun 21, 2009 6:39 pm

You're doing it wrong.

That MouseKeyboard object in the first layout is NOT the first mouse and keyboard object. It's a second, separate object. Notice that it's named "MouseKeyboard2"

Secondly, it's not marked as Global. You need to check the "Global" checkbox in the MouseKeyboard object properties. Then you will be able to access the MouseKeyboard from any event sheet.

Review:
[list:3r99b28r]
[*:3r99b28r]You only need one M&K object.[/*:m:3r99b28r]
[*:3r99b28r]Create the M&K object in your first layout.[/*:m:3r99b28r]
[*:3r99b28r]Check "Global" for the M&K object.[/*:m:3r99b28r]
[*:3r99b28r]????[/*:m:3r99b28r]
[*:3r99b28r]Profit[/*:m:3r99b28r][/list:u:3r99b28r]
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun Jun 21, 2009 8:26 pm

no no, thats me messing around it. :mrgreen:


I added second M&K, first one is checked as global. look at the title events sheet.
events there use global M&K object from layout "level" and it does not work.

its interesting how Delaney solved this problem. :mrgreen:
B
24
S
7
G
3
Posts: 138
Reputation: 2,795

Post » Sun Jun 21, 2009 9:24 pm

[quote:1dolsrrp][list:1dolsrrp][*:1dolsrrp]Create the M&K object in your first layout.[/*:m:1dolsrrp][/list:u:1dolsrrp][/quote:1dolsrrp]

...because if you don't then the object will not initialize when your game starts.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Previous

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests