Making a constellation (a.k.a connecting the dots)

Get help using Construct 2

Post » Wed Apr 17, 2013 11:00 pm

Hi!

First of all, thanks for sharing this space to us! Oh, and sorry about my english. :/

Anyway, I'm trying to do a "constellation generator", where you can create a number of stars and create the "lines" to connect each of them. But the result isn't what I want.

I tried to play with the instances ID and stuff, but when I pick some instance and try to draw a line from it, sometimes everything goes random and (I dont know how/why) another one is picked instead.

Well, I think it's easier to see the original file: http://www.mediafire.com/?c13yvjx763w34r9

Can anyone help me? I've searched for an answer before posting, but...

caron2013-04-17 23:01:33
B
3
Posts: 3
Reputation: 206

Post » Thu Apr 18, 2013 2:12 am

B
20
S
5
G
8
Posts: 325
Reputation: 6,473

Post » Thu Apr 18, 2013 3:32 pm

Wow! That's exactly what I want! Well, pretty hardcore stuff, but nothing that some hours of study can't solve.

Thanks for the help!
B
3
Posts: 3
Reputation: 206

Post » Thu Apr 18, 2013 7:53 pm

I think that example a little too "non-specific". I mean, I can't do something like "if the object "blablabla" is overlapping a line, destroy the line and inactivate the capacity of the two nodes that were connected through it to spawn new ones".

My goal is to destroy the "star" if the lines that connect it are destroyed too. For this, I need to work more closely on the instance's UID, right?
caron2013-04-18 20:03:22
B
3
Posts: 3
Reputation: 206

Post » Thu Apr 18, 2013 11:35 pm

Yeah and you could try to store additional variables in the line objects as they're created, to remember their starting and ending point (+a sky movement variable in your case), and compare that with the position of each star

I can't really help more than linking to a previous thread because I'm not actively using C2 these days and it'll be hard to get back into this particular (headache-y!) project
B
20
S
5
G
8
Posts: 325
Reputation: 6,473

Post » Tue Jan 05, 2016 8:05 am

lemo wrote:http://www.scirra.com/FORUM/connecting-instances-with-lines_topic62858.html

upper case gives 404 so just updating link. connecting-instances-with-lines_topic62858.html
B
29
S
13
G
10
Posts: 355
Reputation: 8,297


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: armaldio, ETgirl79, Yahoo [Bot] and 21 guests