Making Cutscene

Get help using Construct 2

Post » Mon Dec 16, 2013 12:44 am

Dear fellow,
I have problem when making Cutscene.
Can anybody help me?
I am totally newbie in Construct 2.
B
2
Posts: 15
Reputation: 380

Post » Mon Dec 16, 2013 12:53 am

Include a capx, and tell us exactly what you want or don't want to have happen please.producermark112013-12-16 00:53:37
B
36
S
10
G
4
Posts: 250
Reputation: 7,963

Post » Mon Dec 16, 2013 2:52 am

Easiest way to do it, this assumes the cinematics aren't created procedurally.

Create objects :
1. Player : add 8 direction behavior
2. Cinematic
            Leave the default animation empty.
            Create a new animation with the frames for your cutscene.
            Set image point top right, apply to all animations
            Set position 0,0
            Set size 640,480.

3. Npc : add instance variables Cinematic, and StartSeconds
            Cinematic is the animation name you want to play (step2)
            StartSeconds is point in time to start audio from


Create new layer : set parallax 0,0 move Cinematic to this layer.

Event sheet
On touched Npc
Player is overlapping Npc
      Cinematic set animation : Npc.Cinematic
      Audio Play AudioAll tag "Music"
      Audio seek tag Music npc.StartSeconds

Cinematic on any finished
      Cinematic set animation : default
      Audio stop tag "Music"Noncentz7052013-12-16 03:16:26
B
11
S
2
G
1
Posts: 202
Reputation: 1,580

Post » Mon Dec 16, 2013 7:18 am

I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Mon Dec 16, 2013 4:22 pm

@ProducerMark :
I just want to add a Cutscene to My game.
It is show the background of my game.

@Noncentz:
May I ask for the .capx file?

@LittleStain:
Thanks for the information.
B
2
Posts: 15
Reputation: 380

Post » Mon Dec 16, 2013 7:04 pm

you could also do a style similar to


Group: Cutscene
var scene_time;
var scene_start;

On Function "StartScene"
scene_time = time;
scene_start = time;

On every Tick
scene_time = time - scene_start;

// and now the meat of the scene

if scene_time < 0
One while true then set camera to left side

if scene_time < 10
One while true then change door frame to open. have lady walk in from left to right

if scene_time < 15
One while true then stop lady in front of desk

if scene_time < 16
One while true then start lady talking about her cheating husband


this way you have a time set of sequence to create a time based cut scene.
B
90
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 15,028


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: asdtricky, brunopalermo, ST314 and 24 guests