Mapping

For questions about using Classic.

Post » Sat Apr 04, 2009 12:33 am

Okay, what scares me about Construct is that it doesn't offer mapping, I'm really stumped on Layouts"Maps" etc. Is it possible to create an infinite amount of maps for your game?

- Mystic
B
2
G
4
Posts: 30
Reputation: 1,110

Post » Sat Apr 04, 2009 12:40 am

There are ways to create level editors and save the levels and load them back in using .ini files or ive heard of hash tables being used.

I dont really know what you mean by make your game with an "infinite" number of levels. If your talking about random dungeon generation there are a few people currently experimenting with it.

Other than that the layout editor is really your "Map Maker"

I'm not quite sure what else your looking for.
B
5
S
2
G
4
Posts: 632
Reputation: 2,829

Post » Sat Apr 04, 2009 3:48 am

Yes, you can make maps for your game and load them dynamically at runtime. As Aeal said, there are ways to make level editors. I'm currently using a map system for my game that I adapted from one of David's level editor examples:

viewtopic.php?p=11221#p11221

His example was for non-linear levels, but you don't need to have angle and size information if you don't need it (you can make your level on a grid, in other words).

Also, his example uses text copied from the clipboard but you can change that up to use ini files without too much hassle.

Making an actual level-editing program is another thing entirely... I just use the Construct IDE :P
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sat Apr 04, 2009 4:26 am

arrays work well too.
B
52
S
7
G
6
Posts: 1,945
Reputation: 7,610


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests