Massive Frame Drop On Debug

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Aug 02, 2015 2:34 pm

On my current project I've noticed after using more variables ranging from couple dozen instance variable to even more local variables and some global. when running the same layouts it is a stable 60FPS yet on debug goes down to 5-10FPS

Is anyone else having these kinds of frame drops during the debug layout? or is my circumstance just a non-issue to the rest of the community.
B
29
S
6
G
2
Posts: 232
Reputation: 2,893

Post » Sun Aug 02, 2015 3:17 pm

It happens to me too. Massive slowdown that goes back up to normal speed again if I select any object in the debug rollout.
B
38
S
16
G
6
Posts: 537
Reputation: 7,582

Post » Sun Aug 02, 2015 3:50 pm

ErekT wrote:It happens to me too. Massive slowdown that goes back up to normal speed again if I select any object in the debug rollout.

that workaround works!
B
29
S
6
G
2
Posts: 232
Reputation: 2,893

Post » Mon Aug 03, 2015 3:59 am

Happens to me too - seems to improve if I split the debugger over my second monitor and run the game on my primary though. Still not accurate for things like FPS - debugger seems to add a lot of overhead.
B
64
S
25
G
4
Posts: 204
Reputation: 6,993

Post » Mon Aug 03, 2015 4:37 am

You're probably on the "Inspect" tab, which shows EVERYTHING. Click on the "watch" tab and it will return to normal framerate. Click on the eyeball next to the things in Inspect mode you want to keep track of in realtime and then switch to Watch to see it in-game at the correct framerate.
B
103
S
38
G
19
Posts: 962
Reputation: 17,986

Post » Mon Aug 03, 2015 5:18 am

Yep, hopefully this gets looked at in C3!
B
92
S
31
G
24
Posts: 3,191
Reputation: 32,679


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests