Memory usage warning - possible to remove?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sat Nov 19, 2016 8:07 am

Hello everyone!

C2 displays a warning everytime the project's estimated memory usage goes upwards of 1gb. I understand why this message exists and how it would apply to most developers targeting mobile platforms, however I'm targeting desktop computers and use HD resolution with hand drawn animation sprites, so reaching upwards of 1gb happens fairly naturally!

To be clear: this is not an asset optimization issue, and the game functions perfectly well even when upwards of 1gb memory usage. The warning message popping up constantly however simply makes it rather difficult to work, so I'm just looking to disable it.

I was wondering and hoping it's possible to disable that warning message?

Thanks a lot in advance!
B
5
S
1
Posts: 20
Reputation: 413

Post » Sat Nov 19, 2016 8:30 am

I don't see that in the preference dialog, I saw one of your games (Honey rose, did not tried it yet) and I must say it seems quite impressive, so that option is to remove it is legit.

+1 for me (and even more so when we know that the current practice is to have a dump layout where we put everything that will never be loaded)
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
53
S
22
G
18
Posts: 2,122
Reputation: 17,123

Post » Sat Nov 19, 2016 8:34 am

Yup, I'm all for this as well. @Ashley just hide the option in preferences or something if you want to avoid newcomers turning off this message without fully understanding what it means.
B
42
S
23
G
18
Posts: 154
Reputation: 12,475

Post » Sat Nov 19, 2016 6:17 pm

Giving this a bump since an option to shut down that notification shouldn't be too hard and you obviously need it.
B
36
S
18
G
11
Posts: 248
Reputation: 8,694

Post » Sun Nov 27, 2016 3:31 pm

Thanks all for your support of this!
I'm pushing this for some more visibility, as I'm soon approaching the point I'll *really* need it to make any progress!
B
5
S
1
Posts: 20
Reputation: 413

Post » Sun Dec 04, 2016 7:38 pm

Small bump in hope to at least hear some official word about this!
B
5
S
1
Posts: 20
Reputation: 413

Post » Wed Dec 14, 2016 12:25 pm

It's on my todo list to remove the prompt in the next beta.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,371
Reputation: 193,762

Post » Wed Dec 14, 2016 12:28 pm

Ashley wrote:It's on my todo list to remove the prompt in the next beta.


Fantastic! Thank you very much, and I'll be eagerly looking forward to the next beta, then :-) :-)
B
5
S
1
Posts: 20
Reputation: 413


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: LaDestitute, lukewasthefish, thimas and 4 guests