Menu creation question

Get help using Construct 2

Post » Sat Jul 07, 2012 5:14 pm

Ok I have a basic program written as such:

When "Tab" key is pressed set "Player button" to visible

When "Player button: is pressed spawn object "Player"

When "Q" key is pressed set "Player button" to invisible.

I can toggle the player button to visible to invisible as long as I don't spawn the player. As soon as I spawn the player the invisible option no longer works. Any thoughts? Thanks
B
3
Posts: 7
Reputation: 314

Post » Sun Jul 08, 2012 6:56 pm

I couldn't reproduce your bug, it worked fine for me.
would you mind posting a cap?
B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Post » Mon Jul 09, 2012 12:15 am

Here's the file on the 4th build: https://www.dropbox.com/s/nu8vqlvtprf0t8r/test2.capx

I'm getting different results each time i build it. Sometimes it the menu part works, and the character shows up, but doesn't move, the other time that I deleted everything and remade it, the character moves, but the menu doesn't rehide, the last time, it all works so far. Not sure what's going on. I'm using version Release 95 (64 bit)
B
3
Posts: 7
Reputation: 314

Post » Mon Jul 09, 2012 6:27 am

ah for construct 2, your in the wrong forum.
B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Post » Mon Jul 09, 2012 8:27 am

My best guess if your bug happens in firefox, is that the button keeps the focus when you click on it then key input aren't received anymore unless you click somewhere outside the layout.
Annoying behavior.
Work around: make your own button with sprites.
B
60
S
22
G
14
Posts: 1,479
Reputation: 16,346

Post » Mon Jul 16, 2012 6:42 pm

Sorry for the late reply, yea that was it, I changed the default browser that opens and things are once again rolling. Thanks
B
3
Posts: 7
Reputation: 314


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], imnotspecial, tomi71, totoe and 18 guests