Menu

For questions about using Classic.

Post » Mon Dec 14, 2009 9:55 pm

Hi I'm fishkid and I'm new to Construct. I am trying to make a application but I could not quite figure out how to make a menu. Can someone ether post an example or at tutorial? That would be very helpful.

What I mean by menu is like the menu on Notepad.



Thanks!
B
1
G
3
Posts: 7
Reputation: 839

Post » Mon Dec 14, 2009 10:03 pm

What kind of menu? Title Screen Menu? Start Menu? Options?

I usually use functions and put a private variable in sprite that when clicked calls the function and have the function do all the work.
B
5
S
2
G
4
Posts: 632
Reputation: 2,829

Post » Tue Dec 15, 2009 12:26 am

application menu... think it's not possible yet ... if it is i'd like to know :)
B
58
S
13
G
10
Posts: 632
Reputation: 12,505

Post » Tue Dec 15, 2009 2:14 am

The menu editor isn't finished yet.

You can see how it's going to work eventually bu double-clicking the Default menu under the Menus section of the project panel. The editor seems to be mostly in place, but isn't quite complete.

In the mean time, you could make your own by creating sprite buttons that look like menu items to click on.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests