Menu?

Get help using Construct 2

Post » Sat Sep 17, 2011 9:28 pm

Is it possible to make a menu in Construct 2?

I want to have it so that when I click on my "New Game" button, for example, it takes me to a new screen where I will have a few variables that will go into world creation. How would I go about doing this?
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Sat Sep 17, 2011 9:30 pm

Ah excuse my insolence, I literally just figured it out on accident. Apparently I just had to tell it to go to a new layout >.<

Well I guess I should throw in my other question, how would I go about having like a GIF of some kind as a menu banner? I want the background to the text to look like scrolling ground.

Ugh I need to not program after 10 PM. Sorry again.
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Sat Sep 17, 2011 10:39 pm

[QUOTE=Crazedgoalie56]Well I guess I should throw in my other question, how would I go about having like a GIF of some kind as a menu banner?[/QUOTE]

Maybe you should take a look at the beginner's guide.

[QUOTE=Crazedgoalie56]I want the background to the text to look like scrolling ground.[/quote]
I don't know what you mean there. Try to be more specific, or link to a video or something that looks like what you want to do.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 7,000
Reputation: 57,795

Post » Sat Sep 17, 2011 10:55 pm

So say I have the banner with the title. The banner is like a 500x300 sprite for example. The title is just text over a loop of passing landscape. As if someone took a video straight down from a plane, then pasted text directly over it.
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Sat Sep 17, 2011 11:12 pm

Use layers.
http://dl.dropbox.com/u/36472942/construct/forumhelp/layer_scrolling.capx

This was shown in Construct2's beginner guide (GUI layer)
Seriously, read it (again) and check also the other tutorials.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 7,000
Reputation: 57,795


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests