MIME settings : mp4 added but still no sound in IE

Get help using Construct 2

Post » Sun Jul 06, 2014 4:37 pm

@Ashley
Thank you for posting that link!
I have become VERY familiar with it because somewhere in there lingers that one little word which just might fix my problem.

To have others look at what might be the issue, I am posting the "relevant" lines here BUT I am checking each line which you have written in the Manual (MIME types for HTML5 games)

System MIME Types
01 text/html : .shtml .shtml .shtml .shtml html htm shtml
02 application/javascript : js
03 audio/ogg : oga ogg spx
04 video/webm : webm ?? > C2 manual states ".webm"
05 video/mp4 : mp4 mp4v mpg4 (no dot!)
06 text/csv : csv (no dot)
07 application/json : json (no dot)
08 image/svg+xml : svg svgz
09 application/pdf : pds (no dot)
10 application/octet-stream : bin dms lha lrf lzh so iso dmg dist distz pkg bpk dump elc deploy

User Defined MIME Types
21 audio/mp4 : .m4a m4a (with and without dot)
22 text/cache-manifest : .appcache
23 application/font-woff : .woffe
24 application/x-web-app-manifest+json : .webapp
25 application/manifest+json : .manifest
26 text/xml : .xml

NOT added:
video/ogv

Upon closer examination, I see the some extensions have missing dots.

What I will do now:
Change the URL for a game (make a new dir/subdir and see if it works????)

It would be awesome to get sound working in IE but if the new directory/upload doesn't fix it I will talk to a new host, and ask if they can give me a 24 hr test account.

Sound in IE is the last hurdle to be fixed before school starts again. :)

Thank you,

V :)
B
14
S
4
Posts: 190
Reputation: 1,735

Post » Sun Jul 06, 2014 5:49 pm

Today,
July 6, 2014,
at the 10th minute,
of the 10th hour,
Little Composers,
for the first time in history,
functioned as expected,
for those earthlings who,
for what ever reason,
use Internet Explorer!

CNN, Global TV and SHAW Cable
will broadcast the event on the evening news tonight.

But remember. You read it here first!

Life is good! :)
B
14
S
4
Posts: 190
Reputation: 1,735

Post » Sun Jul 06, 2014 5:55 pm

Now that the medication has kicked in and the dancing stars have faded,
here is an image of which "Custom MIME Types" I have added to make it work in IE.

Image

Hopefully, this saves someone else the headaches I had with this.

Thanks to everyone who pointed out the obvious! :)

REMEMBER! If you add the custom MIME types, you still need/should re-create the apps in new directories because of server caching issues. Creating a new dir for your games (and updating the links to it) will bypass the expiry/waiting time and you will have sound right away.
B
14
S
4
Posts: 190
Reputation: 1,735

Post » Fri Jul 11, 2014 3:40 am

My apps function now on all major browsers ....

Today, I needed to tweak something on the server and when I opened the .htaccess file, I noticed that the following lines have been added:

AddType application/manifest+json .manifest
AddType application/font-woff .woff
AddType application/x-web-app-manifest+json .webapp
AddType audio/mp4 .m4a
AddType audio/mp4 m4a
AddType text/cache-manifest .appcache
AddType text/xml .xml


Maybe this helps someone (it was a mess to get this going).

Cheers,

V :)
B
14
S
4
Posts: 190
Reputation: 1,735

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Ryan Kocourek, Yahoo [Bot] and 14 guests