Mobile devices testing

Get help using Construct 2

Post » Sun Jan 15, 2012 12:12 pm

I'm playing with construct2 and an iphone4 to test performance (I will post results if I'll be able to do it right).

The problem is that I'm really tired of compiling->dropobox->iphone browser. Is there any way to test directly from the testing server (is that what it is?)?

So the question may be, is there any way to bind the testing server to an ip?

default: http://localhost:50000/preview.html
I want: http://192.168.1.33:50000/preview.html

If not can I configure the testing to happen on an apache server?
If not, how do you guys test on your phones?

Thanks
B
29
S
9
G
6
Posts: 525
Reputation: 8,294

Post » Sun Jan 15, 2012 12:14 pm

I usually use the same method as you, Dropbox it :). I have the dropbox app though. Makes things a little faster.
B
29
S
12
G
7
Posts: 740
Reputation: 7,849

Post » Sun Jan 15, 2012 12:50 pm

For security reasons by default the HTTP server is private. I'll look in to seeing if we can enable it on the LAN though.

If you enable mouse input on the Touch object, you might be able to test your game on your desktop using clicks to simulate touches. It won't work for multi-touch though.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Sun Jan 15, 2012 1:33 pm

Thanks Ashley, the testing with the mouse is ok, but since html5 is a hit or miss on mobile devices (and I go on record saying that I tried most of the js framework and construct2 is by far the best performance wise) I was searching for a way to test several little aspects to improve performance and having the http server instead of dropbox would be much much faster.
B
29
S
9
G
6
Posts: 525
Reputation: 8,294

Post » Sat Aug 25, 2012 4:17 am

Can I test a game on an iphone without having a contract service with the service phone line provider just with the phone without service?
B
3
Posts: 4
Reputation: 708

Post » Sat Aug 25, 2012 11:28 am

@Aioria7 yes, it's possible
B
29
S
9
G
6
Posts: 525
Reputation: 8,294

Post » Fri Sep 07, 2012 6:44 am

Thank you. I already bought an lg motion working with Android. New knews releases have said that Android market is not so good due to hacks. Too late to know about taht an iphone works to test games without a service provider.Anyway thanks.
B
3
Posts: 4
Reputation: 708


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests