Moving Hud Relavant to Viewable Screen.

For questions about using Classic.

Post » Fri Jun 24, 2011 7:34 pm

You need to create the HUD at the origin of the screen: which is in the upper left corner. Make sure you have the right layer selected when you are adding elements.
B
8
S
3
G
7
Posts: 835
Reputation: 5,313

Post » Fri Jun 24, 2011 7:38 pm

[quote="nzso":ns94extb]I'm not real comfortable sharing my cap file with all the work I have put into it so far. No offense meant in any way of course. I can tell you these points of information though[/quote:ns94extb]

Would you be able to copy a second version of the cap with all un-related objects/events removed and graphics swapped with dummy images instead? All that would be needed is the timer, car, and layers I believe.

Also, to check it is on the right layer, hide the top layer in the editor and see if the timer disappears. If it doesn't, then it needs to be copied and pasted into the new layer, then deleted from the old one.
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Fri Jun 24, 2011 7:39 pm

[quote="scidave":3kozb0rr]You need to create the HUD at the origin of the screen: which is in the upper left corner. Make sure you have the right layer selected when you are adding elements.[/quote:3kozb0rr]
Worked a charm! Many thanks, I should of assumed that. :D
B
2
G
1
Posts: 37
Reputation: 524

Post » Fri Jun 24, 2011 8:26 pm

How could I have it so the HUD doesn't rotate as well? (Rotate camera without rotating HUD?)

I would love to know how to do that!
B
26
S
7
G
5
Posts: 202
Reputation: 5,235

Post » Fri Jun 24, 2011 8:30 pm

[quote="Phobos002":7xlnj1fh]How could I have it so the HUD doesn't rotate as well? (Rotate camera without rotating HUD?)

I would love to know how to do that![/quote:7xlnj1fh]

You'd have to rotate the other layers individually using system > layers > set layer angle
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Fri Jun 24, 2011 9:56 pm

[quote="Tokinsom":154o9f3j][quote="Phobos002":154o9f3j]How could I have it so the HUD doesn't rotate as well? (Rotate camera without rotating HUD?)

I would love to know how to do that![/quote:154o9f3j]

You'd have to rotate the other layers individually using system > layers > set layer angle[/quote:154o9f3j]

Maybe an easier way is to just rotate the HUD layer instead (so if the whole thing is rotated at an angle, rotate the HUD layer in the opposite direction eg: game is 180 degrees, hud is -180), that way you only need to rotate one of the layers.
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Fri Jun 24, 2011 10:53 pm

[quote="Jayjay":2fn8mmy1][quote="Tokinsom":2fn8mmy1][quote="Phobos002":2fn8mmy1]How could I have it so the HUD doesn't rotate as well? (Rotate camera without rotating HUD?)

I would love to know how to do that![/quote:2fn8mmy1]

You'd have to rotate the other layers individually using system > layers > set layer angle[/quote:2fn8mmy1]

Maybe an easier way is to just rotate the HUD layer instead (so if the whole thing is rotated at an angle, rotate the HUD layer in the opposite direction eg: game is 180 degrees, hud is -180), that way you only need to rotate one of the layers.[/quote:2fn8mmy1]

Good idea! I forgot it had that. -_-

Now if only construct was working okay. New thread about this situation soon.
B
26
S
7
G
5
Posts: 202
Reputation: 5,235

Previous

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests