Multiple Audios in One Button? Audio Families? HELP!

Get help using Construct 2

Post » Thu Jun 02, 2016 2:25 pm

Forgive me for this NOOBISH questions ... Im Newbie in this :(

(the following scripts are just samples)

Q 1 . How can I alternately play 4 or more audios in one sprite / button? I only manage to do 2 audios using this noobish method..

Image


Q 2 . Is there a way to group these audios as families? or like a code that stops any audio once a new audio is playing?

Image


Hope some Experts can help me with these very Noobish Questions ... :( Thanks in Advance! :D
B
8
S
1
G
1
Posts: 26
Reputation: 958

Post » Thu Jun 02, 2016 2:36 pm

Maybe if i upload this picture you will understand .. But i dunno how to upload it in comment .. I noob at this forum web XD
B
13
S
5
G
4
Posts: 119
Reputation: 3,353

Post » Thu Jun 02, 2016 2:47 pm

Q1: is just a variation on what you have. Increment your button number until you reach 5, then drop it back to 1.
Q2: just use the same tag, then you stop anything with that tag.
ImageImageImage
B
71
S
22
G
241
Posts: 3,734
Reputation: 134,494

Post » Thu Jun 02, 2016 5:05 pm

fathijack1999 wrote:Maybe if i upload this picture you will understand .. But i dunno how to upload it in comment .. I noob at this forum web XD


Please upload it. Hehe. You can use flickr and paste bbcode. Thanks for the quick reply.
B
8
S
1
G
1
Posts: 26
Reputation: 958

Post » Thu Jun 02, 2016 5:13 pm

blackhornet wrote:Q1: is just a variation on what you have. Increment your button number until you reach 5, then drop it back to 1.
Q2: just use the same tag, then you stop anything with that tag.


I apologize for the noobness.

Q1 how would i increment it?

Q2 "1, 2, 3, 4" like that?

Thanks for the quick reply. I really hate myself for being noob. :(
B
8
S
1
G
1
Posts: 26
Reputation: 958

Post » Thu Jun 02, 2016 5:21 pm

ImageImageImage
B
71
S
22
G
241
Posts: 3,734
Reputation: 134,494

Post » Thu Jun 02, 2016 5:41 pm

blackhornet wrote:http://www.blackhornettechnologies.com/Construct2Stuff/SoundCycle_BHT.capx


Wow! thank you so much.. Im beginning to understand the cycle..

quick question ... what if i have 2 buttons and 2 sets of audios? if only I can make another folder in sounds. could i?
B
8
S
1
G
1
Posts: 26
Reputation: 958

Post » Thu Jun 02, 2016 5:50 pm

mnmco wrote:
blackhornet wrote:http://www.blackhornettechnologies.com/Construct2Stuff/SoundCycle_BHT.capx


Wow! thank you so much.. Im beginning to understand the cycle..

quick question ... what if i have 2 buttons and 2 sets of audios? if only I can make another folder in sounds. could i?


Ooops.. Im using free edition.. thats why I cant create a subfolder in sounds.. anyways, THANK YOU BLACKHORNET for the quick response..
B
8
S
1
G
1
Posts: 26
Reputation: 958

Post » Thu Jun 02, 2016 5:55 pm

I'm kinda proud of figuring this out just now.
I was about to agree that it had to be done the hard way when I decided to double check that audio files can't be indexed.
But what do you know.. they can!

Image
B
7
S
1
Posts: 43
Reputation: 513

Post » Thu Jun 02, 2016 5:58 pm

Use the music folder as a second folder or isolate the index by saying button 1 uses 1 to 10 and button 2 uses 11 to 20
B
7
S
1
Posts: 43
Reputation: 513


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Armench and 18 guests