Multiple layers with "Transparent" set to Off"

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Aug 19, 2014 10:09 pm

I was fooling around and by simple mistake I believe I have found a bug with layers.

Problem Description
Setting layer "Transparent" to off shifts this layer background.
Layer_transparent.JPG


Attach a Capx
Layer_transparent.capx


Description of Capx
Empty project with only three layers

Steps to Reproduce Bug
  • Make new empty project
  • Add one layer - set its Background to something other than white, Transparent to No, Opacity less than 100.
  • Add one more layer. Background color to different than white, Transparent to No. - and you should already see results like on image above.

Observed Result
After changing second layer (usually it's Layer 1) transparent and opacity. Every new layers created and set to above will be shifted to left-top corner of layout editor

Expected Result
Layer should be always at same position? not sure how to call this

Affected Browsers
  • Chrome: -
  • FireFox: -
  • Internet Explorer: -

Operating System and Service Pack
Win 7 64b Sp1

Construct 2 Version ID
r178
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ImageImageImageImage
B
158
S
67
G
43
Posts: 2,603
Reputation: 36,003

Post » Tue Aug 19, 2014 10:30 pm

Yeah noticed this myself many versions ago (can't remember which one), and then recently in R177. But seams to be ok at run time for me...
If it can be done, someone on the web will show you how to do it!

CDASI Games Mentality Break Splat-a-bug FlapFleet Challenge
B
35
S
13
G
7
Posts: 363
Reputation: 7,283

Post » Tue Aug 19, 2014 10:36 pm

Yes, runtime is fine. It's only in the layout editor.
ImageImageImageImage
B
158
S
67
G
43
Posts: 2,603
Reputation: 36,003

Post » Tue Aug 26, 2014 2:29 pm

Thanks, should be fixed in next build.
Scirra Founder
B
402
S
238
G
89
Posts: 24,642
Reputation: 196,091


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests