Music Loop not correct.

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Mar 12, 2013 4:23 pm

Hi Team Scirra.

I am implementing music into my project and i discovered a looping bug.
There seems to be a gap between the loops, when a music file is played that was imported into the music folder.
However, when the same music file is played when it is imported to the soundfx folder it loops perfectly.
U can test it using the provided capx.
Is it fixable?

Capx

Kind Regards.
Savvy001
B
56
S
20
G
13
Posts: 778
Reputation: 13,204

Post » Wed Mar 13, 2013 2:55 pm

Can't reproduce in Chrome. Please always use the full bug report form - we ask for you to report your test across the three major browsers to help identify browser specific issues like this. Note the browser is responsible for seamless looping so if a particular browser does not loop seamlessly you should report it to the browser vendor.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,630

Post » Wed Mar 13, 2013 9:45 pm

Here is the bug report.

Link to capx is in top post:


Steps to reproduce:
Allready done by Ashley

Observed result:
On my system Chrome does not loop the audio correctly if it is imported to the music folder.
there is a gap of silence inbetween the loop of about approx 0.3 sec.
Chrome does loop samples correctly when imported to the soundfx folder.

Safari loops the sounds but has also a gap in between the audio loop.
Here the gap is even bigger. about 0.5 sec

Firefox gives the same results as safari


Expected result:
Infinite loop without gaps inbetween keeping the music sample constant.
(My loops are build in cubase so they are at the propper length)

Browsers affected:
Chrome: yes
Firefox: yes
Internet Explorer: ?

Operating system & service pack:
Windows 7 ultimate 64 bit

Construct 2 version:
r122Savvy0012013-03-13 21:46:56
B
56
S
20
G
13
Posts: 778
Reputation: 13,204

Post » Wed May 29, 2013 1:43 am

I've been struggling to get seamless music for a long time. Strangely, I made a song with a few seconds of silence at the end, then deleted this from the project, and added the same track without the pause with the same name, but noticed that it still wasn't seamless. I right clicked on the music in the project panel, and played one of the tracks, and it had reverted back to the deleted version with the few seconds of silence at the end.

It's almost like it kept the other version in memory somehow.

I just tried reimporting the same file with a different name, and it's now the correct one. How odd!

It's working pretty well now, with only the smallest of gaps in the loop.AnD4D2013-05-29 01:43:50
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
68
S
8
G
6
Posts: 931
Reputation: 9,360

Post » Wed Apr 08, 2015 1:22 am

I have to second @savvy001 's fix of switching a looping file from Music Folder to Sound Folder. I had an annoying gap looping when it was imported into the Music Folder. It looped perfect after simply importing it into the Sound folder :)
Image
B
11
S
2
G
1
Posts: 40
Reputation: 746


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest