Music playback rate can't go higher than 1?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Dec 18, 2015 2:50 pm

I'm trying to create a new difficulty mode for my game, where essentially the gameplay speed is boosted with 50 %. Getting the gameplay itself to go faster is easy thanks to time scale, but I can't seem to get the audio speed to budge? I can easily make it go slower, but setting the playback rate to higher than 1 doesn't work?

Anyone else know a way around this without importing a new audio track which is pre-sped up?
B
32
S
10
Posts: 370
Reputation: 3,156

Post » Fri Dec 18, 2015 11:38 pm

I don't encounter the same problem. The following example plays just fine in both Chrome and Firefox. In Edge, the playback rate works but the looping isn't seamless.

https://www.dropbox.com/s/bld0w6mcjns8w ... .capx?dl=0
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
69
S
26
G
5
Posts: 1,146
Reputation: 9,829

Post » Sat Dec 19, 2015 1:50 am

Thanks for the example! Works for me through this capx as well. Confirms that it's something within my game's code that messes it up.
B
32
S
10
Posts: 370
Reputation: 3,156

Post » Sat Dec 19, 2015 2:37 am

@eli0s @Ashley Did some more testing. Playback rate above 1 works well with sounds that are located in the sounds folder, but audio from the music folder's unaffected when rising above 1. Any idea why this is?
B
32
S
10
Posts: 370
Reputation: 3,156

Post » Sat Dec 19, 2015 10:37 am

I see... I never use the music folder, so I was unaware about this...
I find it reasonable that the playback rate is limited to 1 or bellow, since if you accelerate the playback speed it will probably mess up the streaming of the audio file...
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
69
S
26
G
5
Posts: 1,146
Reputation: 9,829


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests