Music problem.

Get help using Construct 2

Post » Sun Jul 14, 2013 10:45 pm

Hello,
I have started to work with construct and I have a problem with some music files.

I have two files: mainthemeIntro and mainthemeLoop.
In the startlayout I will play the first file (with some splash images) then I will check when it ends and then play in loop the other one at game menu.

All is fine on devices like Nexus 7, but if I try to run it, for example, on Sony Experia U, it will wait to load all the first file (I presume), then starts to play it, then starts to load (I presume) the second one and then play it. The problem is that when load you cannot interact with nothing, also if the game menu is on the screen. The files are 344k and 629k. How could I resolve the issue? Maybe reducing in size the files but how?

Can someone help me?
Sorry for my bad eng.
B
13
S
4
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,230

Post » Mon Jul 15, 2013 6:15 am

Did you import the files into construct as Music files, or Sound files? Importing them as Music files causes them to stream and play.
B
100
S
31
G
11
Posts: 1,552
Reputation: 21,497

Post » Mon Jul 15, 2013 2:06 pm

[QUOTE=ArcadEd] Did you import the files into construct as Music files, or Sound files? Importing them as Music files causes them to stream and play.[/QUOTE]

Thanks a lot.
I imported files as sounds.
Now, importing as music (resampled all to 11kz and 88kbs) it works!!!!
B
13
S
4
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,230


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: OddConfection, senna68, smlyldz and 11 guests