My Game Hangs on Loading Screen

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Jul 09, 2014 9:17 am

Hello and thanks for looking.

When loading my game for the first time from my website (through a browser - Chrome), it hangs at about the 80% mark (C2 logo - loading bar.)
On refresh, the bar turns red then blue and finishes loading.
Has anyone else experienced this? What can I do?
My file is about 25MB and the website is GoDaddy (which I pay for.)
Do you think it's C2, file size, GoDaddy...IDK?

Thanks.
B
25
S
7
Posts: 79
Reputation: 2,267

Post » Wed Jul 09, 2014 10:34 am

It's going to be difficult to make suggestions without either a link or .capx to test, so can only make suggestions.

Try hosting it on a different free site such a Dropbox.
Also try testing it with all the main browsers.

Make sure to check the browser console for errors/messages.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Wed Jul 09, 2014 10:28 pm

thanks for taking the time Zenox. Here's the link to the game - http://gamecherry.com/mhsmb383/
B
25
S
7
Posts: 79
Reputation: 2,267

Post » Wed Jul 09, 2014 10:46 pm

Bizarre! For me, the bar shows about 98% but the log stops here:

Application Cache Progress event (172 of 306) http://gamecherry.com/mhsmb383/images/koopa2-sheet0.png

I then press the Stop button, the log shows:
c2runtime.js:5
Error loading image 'http://gamecherry.com/mhsmb383/images/koopa2-sheet1.png':
Event {clipboardData: undefined, path: NodeList[1], cancelBubble: false, returnValue: true, srcElement: img…}
c2runtime.js:95
a.onerror

then keeps loading, stopping at:

Application Cache Progress event (304 of 306) http://gamecherry.com/mhsmb383/icon-256.png

Hitting Refresh, everything loads and the game starts.

Not sure what to make of this, but maybe someone can comment.

(Press F12) to get the console log to display.
ImageImageImage
B
71
S
22
G
258
Posts: 3,791
Reputation: 143,198

Post » Thu Jul 10, 2014 4:33 am

Blackhornet, thanks so much! IDK what that means but at least I have a place to start looking. This is great!
B
25
S
7
Posts: 79
Reputation: 2,267

Post » Thu Jul 10, 2014 6:21 am

I've now run the game in both Chrome & FireFox numerous times.
I've compiled it several times as well with & without minify & with/without image compression.
I've swapped out the erred images in engine and compiled - several times.

The game still hangs on loading screen.
It will hang at any time in the process between 50% - 99% Maybe one in 10 times it doesn't hang.
It's always an image error.
The image that erred is almost always different.
A browser refresh loads the game every time.

In Chrome error reads as:

Error loading image 'http://gamecherry.com/mhsmbtest3845LQ6/images/wcfacade-sheet0.png':
Event {clipboardData: undefined, path: NodeList[1], cancelBubble: false, returnValue: true, srcElement: img…}
c2runtime.js:95

In FireFox it reads as:

Error: Image corrupt or truncated: http://gamecherry.com/mhsmbtest3845LQ6/ ... sheet0.png
Source File: http://gamecherry.com/mhsmbtest3845LQ6/ ... sheet0.png
Line: 0

The erred image is almost always different & that's why diff. images in the 2 examples.
I don't know why this is happening. Has anyone else experienced this?
B
25
S
7
Posts: 79
Reputation: 2,267

Post » Thu Jul 10, 2014 6:38 am

Similar experience for me - stalls around 98%. If you close TAB (using Firefox) then click your link again, it loads almost instantly with no problem.

Browser console does show:

"Load of media resource http://gamecherry.com/mhsmb383/media/ma ... omono7.ogg failed."

I would still be tempted to test it on another server if at all possible. The could be a weird configuration issue.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Thu Jul 10, 2014 6:48 am

So, my thinking is that none of the files are bad, images or audio. I think it's just not pushing the whole file out and the errors are the files it was in the middle of loading when the data stopped. Otherwise the images/files would always be same or at least not load.

And it doesn't always hang - 1 in 10 times it loads completely.
B
25
S
7
Posts: 79
Reputation: 2,267

Post » Thu Jul 10, 2014 6:52 am

It just 'feels' like the server is timing out on transfer. The second load can retrieve most of the data from cache so it then has no problem.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Thu Jul 10, 2014 6:58 am

exactly what I was thinking but I don't know how to fix that. I don't even know how to test for that. Do you?

To the Google Tubes I go!
B
25
S
7
Posts: 79
Reputation: 2,267

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests