Newbie Animation question

For questions about using Classic.

Post » Thu Jan 26, 2012 5:44 pm

The documentation seems lacking in terms of controlling animation, or maybe I just haven't found the right page. At the moment I'm trying to do something very simple. I have four on screen buttons, each of them should play a different animation on a single sprite.

Right now I have the animations broken up into four different sequences in the animation editor. When I go to the event editor (and this is where I'm finding no documentation) I first SET the animation to LoopName.AnimationName - then set animation frame to 0 then start animation from beginning. This works fine for the first button and the first loop. I can't for the life of me figure out how to get the second loop to work - I tried making a second event on the second button that's identical except that it's LoopName2.AnimationName...

Any ideas? Any documentation?

Also - the first loop seems to play when I open the file - not sure how to get my sprite to just sit there and not animate... thanks for any help
B
4
Posts: 13
Reputation: 576

Post » Thu Jan 26, 2012 6:09 pm

I did the same, and it works for me.
http://dl.dropbox.com/u/2721498/2stroke/Construct/cap/anim.cap
B
10
S
6
G
3
Posts: 127
Reputation: 2,481

Post » Thu Jan 26, 2012 6:48 pm

Sorry, super nube here - what do I do with .cap files? I'm using construct 2 - wrong version?
B
4
Posts: 13
Reputation: 576

Post » Thu Jan 26, 2012 7:08 pm

right - wrong version - I'll repost this in a different forum
B
4
Posts: 13
Reputation: 576


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests